Türk Kızılaydan Erbil’de ihtiyaç sahibi ailelere 1000 uyku tulumu yardımı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türk Kızılaydan Erbil’de ihtiyaç sahibi ailelere 1000 uyku tulumu yardımı

ERBİL (AA) Türk Kızılay, Irak'ın Erbil kentinde ihtiyaç sahibi 500 aileye 1000 adet uyku tulumu yardımında bulundu.

Türk Kızılay; Erbil Valiliği ile Erbil Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yardım kampanyası kapsamında ihtiyaç sahibi ailelere uyku tulumu dağıttı.

Türk Kızılay Irak Delegasyonu Başkanı Yunus Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Erbil'deki yardım faaliyetlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Erbil Valiliği ve Erbil Kaymakamlığı tarafından düzenlenen yardım kampanyasına katıldıklarını belirten Yazıcı, "Türk Kızılay olarak ihtiyaç sahibi 500 aileye 1000 adet uyku tulumu yardımında bulunduk." dedi.

Yazıcı, Erbil'de haftanın 6 günü üretim yapan Türk Kızılaya ait fırında günlük 2 bin 500 adet ekmek çıkarıldığını ve bunların kamplarda yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtıldığını kaydetti.

"Yetim çocukları giydiriyoruz"

Erbil'de Türk Kızılaya ait butik bulunduğunu aktaran Yazıcı, "Butik, haftanın bir günü açık. Tespit edilen ihtiyaç sahibi aileler daha sonra butiğe geliyorlar. Zor durumda olan ihtiyaç sahibi insanlar burada seçtikleri ürünleri alıyor. Yetim çocukları giydiriyoruz." diye konuştu.

Yazıcı, 2020 yılı içinde Türk Kızılay olarak Musul kenti dahil Erbil ve çevresinde yaklaşık 5 bin gıda kolisi yardımında bulunduklarını söyledi.

Son olarak Musul'un Telafer ve İyaziye bölgelerine yardım ziyaretlerinde bulunduklarını hatırlatan Yazıcı, "Burada 530 koli gıda yardımı yaptık. Bundan sonra da inşallah yardım faaliyetlerimiz devam edecek." ifadelerini kullandı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye-Nahcivan Doğal Gaz Boru Hattı için imzalar atıldıÖnceki Haber

Türkiye-Nahcivan Doğal Gaz Boru Hattı iç...

Kerkük’te petrol kuyularına düzenlenen DEAŞ saldırısına ilişkin soruşturma başlatıldıSonraki Haber

Kerkük’te petrol kuyularına düzenlenen D...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Attention Required! | Cloudflare

Sorry, you have been blocked

You are unable to access nlinks.xyz

Why have I been blocked?

This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.

What can I do to resolve this?

You can email the site owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.