Kirli ittifak kana ve toprağa doymuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kirli ittifak kana ve toprağa doymuyor
Gazze’de 42 binden fazla masumu öldüren soykırımcı İsrail, Lübnan’da da katliamlarına devam ediyor. Katil Netanyahu’nun aşırı sağcı ortakları toprak ve kana doymuyor. Nükleer silah kullanma tehdidi, zorla göç ettirme, yardım girişini engelleme ve yeni toprakları işgal, isteklerinin yalnızca bazıları.

Netanyahu'yu İsrail'in sağcı Zehut Partisi'nin kurucusu ve Likud'un İsrail parlamentosundaki eski milletvekili Moşe Feiglin takip etti:

"Tek ve yegane çözüm var, o da Gazze'yi işgal etmeden önce tamamen yok etmektir. Dresden ve Hiroşima'da nükleer silah olmadan yaşanan yıkım gibi bir yıkımdan bahsediyorum."

Katil İsrail'in kanlı söylemleri
Katil Netanyahu'yu takip eden aşırı sağ kabine üyeleri, şiddetin dozunu her geçen gün artırdı.

Daha fazla toprak ve kan isteyen bakanların söylemleri, İsrail'in işlediği soykırımın en büyük kanıtlarından biri olarak görülüyor. Şimdi gelin, bu söylemlere yakından bakalım.

İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in "Yahudi Devleti" hayali en en çok tartışalanlardan biri oldu:

“Ürdün'ü, Suudi Arabistan'ı, Mısır'ı, Irak'ı, Suriye'yi ve Lübnan'ı kapsayan bir Yahudi devleti istediğimizi çok açık söylüyorum.”

Esasen Smotrich’in bu söylemleri ilk değil. Aşırı sağcı bakan, bir işgalci Yahudi yerleşimci. Maliye Bakanlığı’ndan daha çok kendisinin aşırı taleplerini hayata geçirmekle meşgul.

Smotrich geçtiğimiz aylarda 2024'te Batı Şeria'daki beş işgalci Yahudi yerleşimini daha imara açtı. Bu yerleşimler uluslararası kanunlara göre yasadışı kabul ediliyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun iktidar koalisyonunun önemli ortaklarından biri olan Smotrich, Gazze'nin yeniden işgal edilmesini, 2005 yılında kaldırılan Yahudi yerleşimlerinin yeniden inşa edilmesini ve çok sayıda Filistinlinin gönüllü olarak bölgeden göç etmesini destekliyor.

Smotrich’in aşırılıkları bunlarla da bitmiyor. Çoğunluğu kadın ve çocuk olan 42 binden fazla masumun katledildiği Gazze’de sokaklarda, çoğunlukla çadırlarda hayata tutunmaya çalışan 2 milyondan fazla insanın aç bırakılmasını bile savunuyor.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili sorun yokÖnceki Haber

Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili soru...

Yorum Yazın

casibom-deneme bonusu-mariscostogo.com-concepcionbatres.com-www.charugraphics.com-www.salsamentariaelbohemio.com-imbedsoftware.com-maxtbarnes.com-www.skceunai.com-nehemiahdavid.org-wingsacademyedu.com-yawpareimages.com-