Fanatik Yahudilerden Mescidi Aksaya baskın

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Fanatik Yahudilerden Mescidi Aksaya baskın
Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Sözcüsü Faris Dibs:Sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde Mescidi Aksaya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısı 240ı buldu

KUDÜS (AA) – İsrail polisi korumasındaki 240 fanatik Yahudi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescidi Aksa'ya baskın düzenledi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sözcüsü Firas Dibs, yaptığı yazılı açıklamada, "Sabah saatlerinden itibaren gruplar halinde Mescidi Aksa'ya baskın düzenleyen fanatik Yahudilerin sayısı 240'ı buldu. Bunların 40'ı dini yüksek okul öğrencisi." ifadesini kullandı.

Yağışlı havaya rağmen fanatik Yahudilerin gruplar halinde baskınlarını sürdürdüğünü belirten Dibs, etrafta bulunan bazı Filistinlilerin tekbirlerle Yahudilere tepki gösterdiğini kaydetti.

Dibs ayrıca Mescidi Aksa korumalarından Samir ElKabbani adlı Filistinlinin de Haremi Şerif'in ElMeclis (Nazır) Kapısı'nda İsrail polisince gözaltına alındığını aktardı.

İsrail rejiminin attığı adımlarla bir süredir gerginliğin tırmandığı Kudüs'te fanatik Yahudilerin Mescidi Aksa'ya baskın düzenleme çağrıları da devam ediyor.

Fanatik Yahudiler, zaman zaman İsrail polisi eşliğinde Mescidi Aksa'nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinlilerle İsrail polisi arasında arbede yaşanmasına neden oluyor.

Mescidi Aksa dün açıldı

İsrail polisi tarafından salı günü öğle namazı sonrası tüm kapıları kapatılan Mescidi Aksa dün sabah yeniden açılmıştı.

İsrail polisi, Haremi Şerif'in içinde yer alan polis karakoluna "molotofkokteyli atıldığı" iddiasıyla dün öğle namazının ardından Kubbetu's Sahra'ya baskın düzenlemiş, içeride bulunan Filistinlilere, Mescidi Aksa'nın imamlarına ve görevlerine saldırmıştı.

Olayın ardından İsrail polisi, Mescidi Aksa'nın tüm kapılarını kapatmıştı.

Mescidi Aksa yetkilileri ise iddiaların asılsız ve olayın bir kurgudan ibaret olduğunu belirtirken, Haremi Şerif’in Rahmet Kapısı'nın 22 Şubat'ta açılmasından bu yana İsrail polisinin sürekli Filistinlileri provoke ettiğini söylemişti.

Rahmet Kapısı'nın açılmasıyla gerilim tırmandı

İsrail polisinin 2003 yılında kapattığı Rahmet Kapısı'nın 22 Şubat'ta Kudüs İslami Vakıflar Konseyi tarafından açılmasının ardından Haremi Şerif ve çevresinde gerilim tırmandı.

İsrail Başsavcılığı da olay üzerine Kudüs İslami Vakıflar Konseyi'ne Rahmet Kapısı'nı kapatması için bir hafta mühlet vermişti. Kudüs'teki İsrail Sulh Mahkemesi de salı günü İsrail Başsavcılığı'nın Rahmet Kapısı'nın kapatılmasına ilişkin verdiği mühletin bir hafta daha uzatılmasına karar vermişti.

Kudüs İslami Vakıflar Konseyi ise daha önce yaptığı açıklamada, İsrail Başsavcılığı'nın kararını tanımayacaklarını belirterek, İsrail kanunlarının ya da mahkemelerinin Mescidi Aksa üzerinde herhangi bir geçerliliğinin olamayacağını vurgulamıştı.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kiliste kuyuya düşen at kurtarıldıÖnceki Haber

Kiliste kuyuya düşen at kurtarıldı

Bilgisayar başında yeni kodlar üreterek mücadele veriyoruz Sonraki Haber

Bilgisayar başında yeni kodlar üreterek...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-