Bir denizaltıdan çok daha fazlası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Bir denizaltıdan çok daha fazlası
Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Pirireis denizaltısı arka planda Türkiye için çok kritik kazanımlar ve yeni bir yol haritasını da beraberinde getiriyor. Hizmete alınan 3 bin tonluk yeni havuz, ikmal gemileri, ilk kez kullanılan tahrik sistemi ve daha fazlası… Tüm bunların yakın gelecek için ne ifade ettiğine birlikte bakalım.

 Türkiye’nin gerçekten de uzun yıllardır beklediği haberlerden biriydi Pirireis denizaltısının hizmete girmesi. Ve bu beklenti geçtiğimiz günlerde gerçeğe dönüştü. Pirireis resmen görev başında.

Bu denizaltı ülkemizin "yeni tip denizaltı" projesi kapsamında envantere kazandırılan ilk platformu. Haliyle hemen herkes doğrudan platforma odaklandı ancak Pirireis’in teslim töreninde duyduğumuz ancak geri planda kalan çok kritik detaylar da var.

 İlk düğmeyi doğru ilikledik bundan sonrası daha kolay

Öncelikle projenin neredeyse 15 yıllık serüveni için bir parantez açarak anlatmaya başlıyor Erkan… “Geç oldu ama güzel oldu” diyor. Pirireis’in denize indikten sonraki donatım ve test süreçlerinin 5 yıla yakın sürdüğünü söylüyor.

Bir işi ilk defa yapmanın zaman alacağı gerçeğine dikkat çekiyor Erkan ve aslında Türkiye’nin de denizaltı sürecinde bunu yaşadığını vurguluyor. Yeni sınıf denizaltı projelerinde çok kritik unsurların yerli olarak üretildiğini belirtiyor. Yerli bir savaş yönetim sistemi, yerli görev bilgisayarları, yerli ve hatta çoğu yeni mühimmatların imal edilip bu platformlarda denenmesi gibi işler bir hayli zor.

Erkan’a göre, Türkiye bu süreçte son teknoloji bir denizaltıyı üretebilmek ve işletebilmek gibi çok değerli iki konuyu test etti. “Bu iş hazır bir denizaltı almaya benzemez. Test ve kontrol aşamalar sizi çok zorlar. Ama sonucu da hayırlıdır. Biz şimdi bu hayırlı sona geldik” görüşünü paylaşıyor.

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Yüzyılı sadece ufuk değil, aynı zamanda taahhütÖnceki Haber

Türkiye Yüzyılı sadece ufuk değil, aynı...

Tabii ki hedefimiz yeni bir anayasaSonraki Haber

Tabii ki hedefimiz yeni bir anayasa

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-aresbet-tokyobet-tokyobet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-orisbet-g�venilir casino siteleri-aresbet-