© Müzakerat 2017 - 2021

Türkiye yüksek teknoloji merkezi olacak

Türkiye'yi yeni gelişen teknoloji alanlarında küresel bir merkez haline getirmeyi hedefleyen "HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı" 26 Temmuz'da tanıtılacak.

 Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, "HIT-30: Yüksek Teknoloji Yatırım Programı Tanıtım Etkinliği" 26 Temmuz'da İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'ın açılışını yapacağı program, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle hayata geçirilecek.

Program, yüksek teknoloji ve katma değerli yeni yatırımlar için Türkiye'nin avantajlarını pekiştirirken ülkeyi yüksek teknoloji yatırımlarının odak noktası haline getirmeyi amaçlıyor.

HIT-30 Programı ile Türkiye'yi geleceğe taşıyacak teknoloji yatırımlarının hızlanması, ülkenin teknoloji geliştirme ve yüksek katma değerli üretim kapasitesini daha üst seviyeye taşıyacak bir sürecin başlaması hedefleniyor.

Yeni destek ve teşviklerin açıklanacağı tanıtım toplantısına, yerli ve yabancı şirketlerin üst yöneticileri, yabancı yatırımcılar, iş dünyasının önde gelen isimleri katılacak.
Bakan Kacır duyurmuştu

Katıldığı bir televizyon programında yatırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kacır, "Önümüzdeki dönemde yeşil dönüşümü, dijital dönüşümü, yüksek katma değeri ve bölgelerin yerel dinamiklerinin ekonomik kıymete dönüşmesini beraberinde getirecek yatırımlarla ilgili yeni bir teşvik çerçevesi oluşturacağız. Bunları, Cumhurbaşkanı'mız tarafından bütün dünyaya ilan edilecek yeni bir Yüksek Teknoloji Teşvik Programı ile duyuracağız. Bu da küresel düzeyde yatırımcıların dikkatini çekecektir." demişti.

Bakan Kacır, özellikle batarya ve sensör teknolojileri gibi alanlarda Türkiye'nin üretim kabiliyetlerini artırmak istediklerini vurgulayarak, tüm bu gelişimlerin küresel yatırımların Türkiye'ye akışını daha da hızlandıracağını dile getirmişti.

İlginizi Çekebilir

TSK'da yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail'in Lübnan'daki dijital terör saldırısından sonra TSK’nın tedbirlerine ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmakta. Üretim sürecine üçüncü tarafın dahil olması durumunda ilave detaylı kontrol mekanizmalarımız işletiliyor" açıklamasını yaptı.

Türkiye SİHA pazarının lideri

ABD merkezli bir araştırma kuruluşu, askeri İHA'ların küresel pazarına dair çalışma yaptı. Çalışmada, Türkiye, Çin ve İran'ın düşük maliyetli askeri İHA geliştirdiğine dikkat çekildi. Çin'in pazardaki payı 2014'te zirve yaparken 2021'de Türkiye, Çin'i geride bıraktı. Silahlı İHA'ların teslimat süreleri ve başarıları Türkiye'yi liderliğe taşıdı.

Bir denizaltıdan çok daha fazlası

Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Pirireis denizaltısı arka planda Türkiye için çok kritik kazanımlar ve yeni bir yol haritasını da beraberinde getiriyor. Hizmete alınan 3 bin tonluk yeni havuz, ikmal gemileri, ilk kez kullanılan tahrik sistemi ve daha fazlası… Tüm bunların yakın gelecek için ne ifade ettiğine birlikte bakalım.

HİSAR O ilk uzun menzil atışını başarı ile gerçekleştirdi

Türkiye’nin yerli ve milli dağıtık mimarideki ilk hava savunma füze sistemi HİSAR O, Seri Üretim Projesi’ne yetenek kazanımı kapsamında basamak atlatacak ilk uzun menzil atışını başarı ile gerçekleştirdi.

TÜM HABERLER