Türkiye, savunma alanında başarıdan başarıya koşuyor.
TEKNOLOJİTürkiye'nin hava filosu ihracata uçuyor. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından hayata geçirilen ANKA ve HÜRKUŞ, ihracat ataklarına devam ediyor.
Hayata geçirilen ve dünyada adeta göğüs kabartan projeler, envantere giriyor.
Yerli ve milli imkanlarla üretilen silah sistemleri ve mühimmatlar, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin savunma kabiliyetlerini artırıyor.
Öte yandan üretilen savunma araçlarının ihracatı da yapılmaya başlıyor.
Hava filosuna yoğun ilgi
ANKA İnsansız Hava Aracı ve Yeni Nesil Temel Eğitim Uçağı HÜRKUŞ projeleri de yurt dışından ilgi görmeye devam ediyor.
Türk Havacılık ve Uzay Sanayii tarafından yerli imkanlarla özgün olarak geliştirilen ANKA ve HÜRKUŞ, sergilendiği fuarlarda ilgi odağı oluyor.
Bu kapsamda Türkiye'nin hava filosunu güçlendiren projelerden ihracat atağı geldi.
"HÜRKUŞ'u 2 ülkeye ihraç ettik"
Konuya ilişkin açıklama, TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil tarafından yapıldı. Kotil, Habertürk'te bilgilendirmelerde bulundu.
HÜRKUŞ için açıklama yapan Kotil, "Paramızı aldık, HÜRKUŞ'u 2 ülkeye ihraç ettik. 3'üncü ülke yolda. 2 tanesi 50 milyon Euro değerinde. 15 tane ürettik. " ifadelerini kullandı.
"Siparişler yetişmiyor"
ANKA için ise, "Hedefimiz ayda 2 tane yapmak. ANKA’dan 5 adet yapıyoruz. Şu anda Türkiye, sipariş yetiştirememe problemi yaşıyor. Kayseri'de üretim hattı kurduk, şimdi Kahramanmaraş'ta kuruyoruz. Geçen yıl bin 600 mühendis aldık, bin tane teknisyen aldık." bilgilerini aktardı.
İlginizi Çekebilir
Milli teknolojinin kalbinde Türk gençliğini görüyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST kuşağını görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtılacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmalarıyla geliştirilen Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı bugün faaliyete geçecek. Bilgisayar birçok alanda sağlayacağı katkılarla ülkenin bilgi işlem teknolojilerindeki gücünü artıracak.
Milyonlarca dolar cepte kalacak
Türkiye’nin insansız hava araçları yolculuğunda başrolde olan BAYKAR’ın yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla ‘motor’ üreteceğini duyurması dikkate değer. Uzmanlara göre, bu yolla BAYKAR yurt dışından motor alımını belki de sonlandıracak ve milyonlarca dolar cepte kalacak. Motorun çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyacağı beklentisi de var.
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı
Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.