TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu İzmir’de incelemelerde bulundu
GÜNDEM
İZMİR (AA) TBMM Depreme Karşı Alınabilecek Önlemleri Araştırma Komisyonu üyeleri, 30 Ekim'deki depremin ardından yapılan çalışmalar ve tedbirleri incelemek üzere İzmir'de temaslarda bulundu.
AK Parti Sakarya Milletvekili Recep Uncuoğlu başkanlığındaki komisyon üyeleri, İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğünde Vali Yavuz Selim Köşger ile bir araya geldi.
Basına kapalı toplantının ardından komisyon üyeleri AFAD İl Müdürlüğünde yetkililerden çalışmalarla ilgili brifing aldı.
İzmir İl Afet ve Acil Durum Müdürü Kartal Muhcı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim Tanğlay, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak ve İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Mehmet Burak Öztop depremden sonra kurum olarak yaptıkları çalışmalarla ilgili sunum yaptı.
İzmir Valisi Köşger, burada yaptığı konuşmada, komisyon üyesi milletvekillerine yapılan çalışmaları yerinde inceleme gayretlerinden dolayı teşekkür etti.
Köşger, İzmir depremiyle millet ve devlet olarak olağanüstü durumlarda ciddi bir kapasite geliştirdiklerini gördüklerini ifade ederek, şunları söyledi:
"İzmir depreminde çok kısa sürede bütün kurumlar alması gereken aksiyonu aldı. Olağanüstü dönemlerde biz millet olarak bir araya geliyoruz, yek vücut oluyoruz. Herkes İzmir'in yaralarını sarmak için gayret gösterdi." dedi.
Toplantının ardından AFAD Arama ve Kurtarma Birlik Müdürlüğü ekibinin deprem tatbikatını izleyen komisyon üyeleri, bazı depremzede aileleri evlerinde ziyaret etti. Ziyaretler basına kapalı gerçekleşti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?