Siirt’te 3 bin 500 yıllık Akabe yolunda doğa yürüyüşü
YAŞAMSİİRT (AA) Siirt'te Botan Vadisi Milli Park alanındaki 3 bin 500 yıllık Akabe Yolu'nda doğa yürüyüşü yapıldı.
Siirt Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce organize edilen yürüyüş, Kovid19 tedbirleri kapsamında bu yıl az sayıda katılımcı ile gerçekleştirildi.
Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi önünde başlayan yürüyüş, Akabe Yolu'ndan Botan Çayı Ilısu Baraj Gölü kenarında son buldu.
Hacıbektaşoğlu, milli park ilan edilen Botan Vadisi'nin eşsiz doğa güzelliklerinin yanı sıra, 3 bin 500 yıllık Akabe yolu ve bölgedeki tarihi değerlerin turizme kazandırılacağını belirtti.
Akabe Yolu'nun önemli bir tarihi alan olduğunu dile getiren Hacıbektaşoğlu, "Botan Vadisi'nin eşsiz doğa güzellikler var. Bunları hem keşfediyoruz, hem de sağlıklı bir hayatın parçası haline getirmiş oluyoruz. Botan Vadisi'ndeki tarihi yapıların halen ayakta durmasının geçmişte bu bölgede çok önemli medeniyetlere ev sahipliğini yaptığının göstergesidir." dedi.
Hacıbektaşoğlu, Botan Vadisi'nde yaban hayatı ve endemik bitki çeşitliğine de dikkati çekerek, muhteşem kanyonların yanı sıra yamaç paraşütü ve doğa yürüyüşünün yapılabileceği çok güzel alanların olduğunu kaydetti.
Hacıbektaşoğlu ve beraberindekiler Akabe yolundaki tarihi yapılar da inceledi.
Yürüyüşe, Vali Hacıbektaşoğlu'nun eşi Güney Hacıbektaşoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Muhammed Yasin Başbay, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak da katıldı.
İlginizi Çekebilir
Son 60 yılın en soğuk kışı kapıda
Prof. Dr. Doğan Yaşar, 'La Nina' dönemine girildiğini belirtip, sert bir kış yaşanacağını söyledi. Yaşar, "Son 50-60 yılın en soğuk yıllarından biri olacağını düşünüyorum. Çünkü bütün veriler de bu yönde" dedi.
Yüzde 60 geri kazanım
Sıfır Atık'ta hedef: Yüzde 60 geri kazanım
Aileler LGBT sapkınlığına karşı biraraya geldi
İstanbul'da LGBT propagandasına karşı Büyük Aile Buluşması
Dünya son 30 yılın en sıcak günlerini yaşadı
Dünya Meteoroloji Örgütü (WMO) Sözcüsü Clare Nullis, ortalama sıcaklıkların son 30 yılın üzerinde seyrettiğini kaydederek, bunun arkasındaki en büyük itici gücün "iklim değişikliği" olduğunu belirtti.