Savunma ve havacılık projeleri görücüye çıkıyor
GÜNDEMTeknokent Savunma Sanayii Kümelenmesinin 6. Proje Pazarı etkinliğinde, 40tan fazla firma, ihracat ve yerlileştirme odaklı olarak ürün ve kabiliyetlerini sergileyecek Prof. Dr. İlber Ortaylı, etkinlikte Türk Savunma Sanayisinin Tarihi konulu bir konuşma yapacak
ANKARA (AA) Savunma, anayurt güvenliği, havacılık ve siber güvenlik sektörlerinde faaliyet gösteren firmaları buluşturan Teknokent Savunma Sanayii Kümelenmesi (TSSK), "6. Proje Pazarı" etkinliğinde ihracat ve yerlileştirme odaklı ürün ve kabiliyetleri sergileyecek.
TSSK Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Öktem ve yönetim kurulu üyeleri, ODTÜ Teknokent İkizler Binası'nda basın toplantısı düzenledi.
Öktem, burada yaptığı konuşmada, kümelenmenin teknolojik bağımsızlık, yerlileştirme ve ihracat konularındaki faaliyetlerle öne çıktığını söyledi.
Proje pazarının 2013'ten bu yana düzenledikleri geleneksel bir etkinlik haline geldiğini anlatan Öktem, bu yılki organizasyonun 25 Şubat Pazartesi günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde düzenleneceğini bildirdi. Öktem, "Proje pazarının konseptini bu yıl farklılaştırmaya çalıştık ve iki ana tema belirledik, yerlileştirme ve ihracat. Kümelenmenin tüzüğünü de yeniledik, savunma ve havacılık faaliyetlerinin yanına anayurt güvenliğini ve siber güvenliği ekledik. Genişleyen faaliyet alanıyla kümelenmenin kapsamını ve etkinliğe katılımı artırmayı hedefliyoruz." dedi.
Kümelenme bünyesinde 135'ten fazla firmanın 2 bin 200'e yakın nitelikli istihdama sahip olduğuna işaret eden Öktem, "Kümelenme firmaları tarafından 550 proje yürütülüyor ve bunların yüzde 80'i savunma sanayisine yönelik. Özgün tasarım ürünler, Hürkuş, Atak, Gökbey, MİLGEM gibi projelere katkı sağlıyor." diye konuştu.
Öktem, kümelenme üyelerinin ortaya koyduğu ürünlerin günümüzde 40'tan fazla ülkede kullanıldığını, artan üyelerle bu sayıyı çok daha yukarıya çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.
Prof. Dr. İlber Ortaylı konuk konuşmacı
Proje pazarında 40'tan fazla firma stant açacak. Firmalar ihracat ve yerlileştirme odaklı olarak kendilerini tanıtacak.
Etkinliğe katılım sağlayacak ihtiyaç makamları ve ana yükleniciler ile özellikle yerlileştirme ihtiyaçları kapsamında özgün, yerli ve milli çözümler sunan firmalar arasında iş birlikleri başlatılması ve geliştirilmesi amaçlanıyor.
6. Proje Pazarı'na konuk konuşmacı olarak Prof. Dr. İlber Ortaylı katılacak ve "Türk Savunma Sanayisinin Tarihi" konulu bir konuşma yapacak. Böylece katılımcılar Prof. Dr. Ortaylı'yı ilk kez bir savunma sanayisi etkinliğinde dinleme olanağı bulacak.
Bugüne kadar yapılan proje pazarlarında 200'den fazla firma stant açtı, 2 bine yakın birebir görüşme gerçekleştirildi ve 4 binden fazla katılımcı etkinliğe katıldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?