NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Hatayda
GÜNDEMStoltenberg, kentte Türkiye Optiğinde Bölgesel Tehditler başlığı altında düzenlenen değerlendirme toplantısına katıldı
HATAY (AA) NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Hatay'a geldi.
Türk Hava Yollarına (THY) ait uçakla Hatay Havalimanına gelen Stoltenberg ile Kıran, burada Hatay Valisi Rahmi Doğan, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, İl Jandarma Komutanı Albay Uğur Ertekin ve protokol üyelerince karşılandı.
Stoltenberg ile beraberindeki heyet, daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne geçti.
Burada, Dışişleri Bakanlığı yetkililerince hazırlanan sunum eşliğinde "Türkiye Optiğinde Bölgesel Tehditler" başlığı altında değerlendirme toplantısı yapıldı.
Toplantı sonrası, Göç İdaresi Genel Müdürü Abdullah Ayaz tarafından katılımcılara, Türkiye'nin düzensiz göç ile mücadelesi, Zeytin Dalı Harekatı ve Fırat Kalkanı Harekatı bölgelerinin PKK/PYD/YPG ve DEAŞ'lı teröristlerden temizlenmesinden sonra bölgeye 320 bin kişinin geri dönüşünün temin edilmesi ve bölgeye yönelik altyapı destek çalışmaları hakkında bilgi verildiği bildirildi.
Tüm NATO üyesi ülkeler ve gözlemci ülke üyelerinin katılımıyla basına kapalı olarak gerçekleşen toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?