© Müzakerat 2017 - 2021

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarındaki 27. maçına çıkacak

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında Sporting Lizbona konuk olacak turunculacivertliler, Avrupa kupalarındaki 27. maçını oynayacak İstanbul ekibinin, Avrupa kupalarında çıktığı 26 maçta 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 12 mağlubiyeti bulunuyor


İSTANBUL (AA) HİLMİ SEVER UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ilk maçında yarın Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon'a konuk olacak Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarındaki 27. karşılaşmasına çıkacak.

Turunculacivertli ekip, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 26 maçta 6 galibiyet, 8 beraberlik ve 12 mağlubiyet aldı.

Bu maçlarda 26 gol atan Medipol Başakşehir, kalesinde 38 gole engel olamadı.


Okan Buruk ile Avrupa'da 9. sınav


Medipol Başakşehir, teknik direktör Okan Buruk yönetiminde Avrupa'da 9. karşılaşmasını Sporting Lizbon karşısında oynayacak.

Turunculacivertli ekip, Buruk yönetiminde çıktığı 8 maçta, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Buruk idaresindeki ilk 2 Avrupa maçına UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turunda Yunanistan'ın Olympiakos ekibi karşısında çıkan turunculacivertliler, rakibine 2 mücadelede de kaybetti.

Ardından UEFA Avrupa Ligi gruplarına dahil olan Medipol Başakşehir, ilk hafta İtalya temsilcisi Roma'ya deplasmanda 40 yenilirken, ikinci maçında Alman ekibi Borussia Mönchengladbach ile sahasında 11 berabere kaldı. Turunculacivertli ekip, Okan Buruk yönetiminde Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini ise grubun üçüncü maçında Wolfsberger'i 10 yenerek elde etti.

İstanbul ekibi, dördüncü karşılaşmasında da deplasmanda Wolfsberger'i 30 yendi. Medipol Başakşehir, beşinci maçında ise sahasında Roma'ya 30 mağlup oldu. Grubun son mücadelesinde deplasmanda Borussia Mönchengladbach'ı son dakika golüyle 21 yenen turunculacivertli ekip gruptan çıkmayı başarmıştı.


Deplasmanda 14. maç


Turunculacivertli ekip, Sporting Lizbon mücadelesi ile Avrupa kupalarında 14. kez deplasmanda ter dökecek.

Medipol Başakşehir, bugüne kadar rakip sahalarda çıktığı 13 müsabakada 3 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet yaşadı.

Turunculacivertliler, deplasmandaki 13 maçta 16 gol atarken, kalesinde 25 gol gördü.

Medipol Başakşehir, Avrupa kupalarında deplasmandaki ilk galibiyetini, 20172018 sezonunda UEFA Avrupa Ligi grup maçında Bulgaristan temsilcisi Ludogorets karşısında 21'lik skorla elde etti.

Turunculacivertliler, ikinci galibiyetini ise bu sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında Avusturya'da Wolfsberger'i 30 yenerek aldı. Medipol Başakşehir üçüncü galibiyetini Borussia Mönchengladbach'ı 21 yenerek elde etti.


En golcü isim Visca


Turunculacivertli takımın bu kulvarda en skorer ismi, 9 gol atan Edin Visca oldu. Visca'yı, 3'er golü bulunan Enzo Crivelli, Eljero Elia ve Emre Belözoğlu ile 2 kez fileleri havalandıran İrfan Can Kahveci ve Marcio Mossoro izledi.

Medipol Başakşehir'in diğer 4 golüne ise Emmanuel Adebayor, Stefano Napoleoni, Kerim Frei ve Doka Madureira imza attı.


Avrupa kupalarındaki ilkleri


Avrupa'da ilk kez 20152016 sezonunda mücadele eden Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımına deplasmanda 20, evinde de 21 mağlup olarak kupaya veda etti.

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda 20162017 sezonunda Hırvatistan ekibi Rijeka ile eşleşen turunculacivertliler, rakibiyle İstanbul'da 00, deplasmanda da 22 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atladı.

Medipol Başakşehir, 20172018 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 3. eleme turunda Club Brugge karşısında deplasmandaki ilk maçta 33 berabere kalırken, sahasında ise 20 kazandı. Turunculacivertli ekibe turu getiren bu sonuç, Avrupa kupalarındaki ilk galibiyet olarak kayıtlara geçti.

Turunculacivertli ekip, aynı sezon UEFA Avrupa Ligi gruplarında Ludogorets'i rakip sahada 21 mağlup ederek, ilk deplasman galibiyetine ulaştı.

İstanbul ekibi, 20192020 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde grubun son maçında Borussia Mönchengladbach'ı deplasmanda yenerek tarihinde ilk kez grup aşamasını geçmeyi başardı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER