Kutsal Aile Bazilikası’nın merkezi kulelerinin yapımı sürüyor
GÜNDEM140 yıldır inşası süren Kutsal Aile Bazilikası’nın 2026 olarak öngörülen bitiş tarihi uzayabilir Kutsal Aile Bazilikası İnşaat Kurulu Genel Müdürü Xavier Martinez: ”Bu yılki ziyaretçi sayısının 3,4 milyon kişi, gelirin de 87 milyon avro olması öngörülüyor. Salgın öncesi 2019 yılına göre kıyaslama yapıldığında ziyaretçi sayısının yüzde 72’sine, gelirin de yüzde 85’ine denk gelen bir seviyedeyiz”
BARSELONA (AA) İspanya'nın Barselona kentinde 140 yıldır inşası devam eden Kutsal Aile Bazilikası'nın (La Sagrada Familia) merkezi 6 kulesinden 2'sinin yıl sonunda tamamlanacağı açıklandı.
UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan ve 1882'de başlanan inşası halen devam eden Kutsal Aile Bazilikası'nda çalışmalar devam ediyor.
Kutsal Aile Bazilikası İnşaat Kurulu Genel Müdürü Xavier Martinez ve 2012'den bu yana projenin baş mimarı olan Jordi Fauli, aralık sonunda bitecek Markos ve Luka kulelerin tepelerine konulacak aslan ve öküz başı figürlerinin olduğu heykelleri basına tanıtarak, çalışmalar hakkında bilgi verdi.
Hristiyanlığın kutsal kitabı İncil'i kaleme alan 4 kişinin isimlerinin verildiği kulelerden Markos ve Luka'nın yıl sonunda biteceğini aktaran Fauli, Matta ve Yuhanna kulelerinin de 2023'te tamamlanacağını kaydetti.
20. yüzyılın en büyük mimarı olarak gösterilen Antoni Gaudi'nin 1883'te devraldığı Kutsal Aile Bazilikası'nın inşasında görev yapan 7. baş mimar olan Fauli, bittiği zaman "172,5 metre uzunluğuyla Avrupa'daki en yüksek dini yapı" olacağı belirtilen İsa kulesinin de 2026'da tamamlanmasının hedeflendiğini bildirdi.
Yapımı tamamlandığında 13 bin kişilik bir kapasiteye sahip olacak
Genel Müdür Martinez de normal şartlarda Gaudi'nin 100. ölüm yılı olan 2026'da tamamlanması öngörülen Kutsal Aile'nin özellikle Kovid19 dönemindeki aksaklıklar ve finansal sorunlardan ötürü bitiş tarihinin halen belli olmadığını dile getirdi.
Projenin devam etme hızına bağlı olarak 2024'ten önce net bir tarih vermelerinin imkansız olduğunu ifade eden Martinez, "Bu yılki ziyaretçi sayısının 3,4 milyon kişi, gelirin de 87 milyon avro olması öngörülüyor. Salgın öncesi 2019 yılına göre kıyaslama yapıldığında ziyaretçi sayısının yüzde 72'sine, gelirin de yüzde 85'ine denk gelen bir seviyedeyiz." diye konuştu.
Yapımı tamamlandığında 13 bin kişilik bir kapasiteye sahip olacak Kutsal Aile Bazilikası'nda toplamda 18 olan kulelerin 12'si Hz. İsa'nın havarilerini, 4'ü İncil'i yazanları, diğer 2'si de Hz. İsa ve Meryem Ana'yı simgeliyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?