Konuşmalara Doyamadık!
TEKNOLOJİ3 aylık telefon konuşma trafiğimiz 80 milyar dakikayı geçti
Türkiye’de bu yılın 2. çeyreğinde telefon trafiği, sabit hatlarda 1,2 miyar dakikaya inerken mobil hatlarda ise 79,3 milyar dakikaya yükseldi.
İletişim, hayatın vazgeçilmezleri arasında yer alamaya devam ederken insanların iletişim kurmak için telefonda geçirdiği vakit de artmaya devam ediyor. Teknolojinin gelişmesiyle sabit telefonlarda yapılan görüşmeler azalırken mobil telefon trafiği ise artmaya devam ediyor.
Elektronik haberleşme sektörüne üç aylık dönemde 3,8 milyar TL yatırım
İletişimin önem kazandığı 21. yüzyılda GSM şirketlerinin bu alanda yaptığı yatırımlar da her geçen yıl katlanarak artıyor. İHA muhabirinin Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumundan (BTK) edindiği bilgilere göre, elektronik haberleşme sektöründe 2020 yılı ikinci çeyrekte 2 milyar 817 milyon lira olan yatırım miktarı 2021 yılı ikinci çeyrekte yüzde 33,9 artışla 3 milyar 823 milyon lira olarak gerçekleşti.
Sabit ses trafiği azalmaya devam ediyor
2020 yılı ikinci çeyrekte 1,5 milyar dakika olan sabit ses trafiği yüzde 20 azalarak 2021 yılı ikinci çeyrekte 1,2 milyar dakika olarak gerçekleşti.
Mobildeki ses trafiği 79,3 milyar dakika
2020 yılı ikinci çeyrekte 72,7 milyar dakika olan mobil ses trafiği yüzde 9 artışla 2021 yılı ikinci çeyrekte 79,3 milyar dakika olarak gerçekleşti.
Ömer Faruk Karataş - Mustafa Cenik - İHA
İlginizi Çekebilir
Milli teknolojinin kalbinde Türk gençliğini görüyoruz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, "Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, tam bağımsız Türkiye iddiası ve idari doğrultusunda her ne yapıyorsak işin kalbinde, merkezinde Türk gençlerini, TEKNOFEST kuşağını görüyoruz" dedi.
Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı tanıtılacak
TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinin çalışmalarıyla geliştirilen Türkiye'nin ilk kuantum bilgisayarı bugün faaliyete geçecek. Bilgisayar birçok alanda sağlayacağı katkılarla ülkenin bilgi işlem teknolojilerindeki gücünü artıracak.
Milyonlarca dolar cepte kalacak
Türkiye’nin insansız hava araçları yolculuğunda başrolde olan BAYKAR’ın yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla ‘motor’ üreteceğini duyurması dikkate değer. Uzmanlara göre, bu yolla BAYKAR yurt dışından motor alımını belki de sonlandıracak ve milyonlarca dolar cepte kalacak. Motorun çok ciddi bir ihracat potansiyeli taşıyacağı beklentisi de var.
Togg T10F ilk kez görücüye çıktı
Togg, C araç segmentindeki ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, yine aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F ilk kez Teknofest'te görücüye çıktı.