© Müzakerat 2017 - 2021

HDP'nin Hazine hesaplarına bloke talebi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, kapatma davası açılan HDP'nin Hazine yardımı aldığı hesapların bloke edilmesi talebinde bulundu. HDP, 2023 yılı içerisinde Hazine'den toplam 539,5 milyon lira yardım alacak. Ayrıca ek delillerle birlikte ek savunmalarında da alındığı davada Başsavcı Bekir Şahin'e 10 Ocak’ta sözlü açıklama yapması için tarih verildi.

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) kapatma davasına ilişkin önemli bir hamle daha geldi. Edinilen bilgiye göre, HDP'nin kapatılması istemiyle iddianame hazırlayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Bekir Şahin, partinin temelli kapatılması ve Hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılmasını talep etti.

Yargıtay Başsavcısı'nca, "HDP, Hazine yardımını terör örgütünün amaçları için kullanıyor. Devlet yardımı bulunan hesapları bloke edilsin. HDP'nin terör örgütü ile organik bağı devam ediyor" ifadelerine yer verildi.

2023'TE 539 MİLYON TL

2023 yılı içerisinde siyasi partilere toplam 4,5 milyar lira Hazine yardımı yapılacak. Toplamda 539,5 milyon lira Hazine yardımı alacak HDP'nin kasasına 2023 Ocak ayında 179,8 milyon lira yatırılacak.

BAŞSAVCI ŞAHİN'DEN 843 SAYFALIK İDDİANAME

Şahin hazırladığı 843 sayfalık iddianamede, 451 partili hakkında siyasi yasak da talep etmişti. HDP’nin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güveni için partinin temelli kapatılmasının hukuksal zorunluluk olduğu kaydedilmişti. Söz konusu iddianamenin 21 Haziran 2021’de AYM tarafından kabulüyle birlikte dava süreci de resmen başlamıştı.

İlginizi Çekebilir

TÜM HABERLER