Hataydaki tarihi mekanlara ilgi arttı
GÜNDEMDünyanın ilk mağara kilisesi, Titus Tünelleri, Kaya Mezarları ve arkeoloji bakımından ülkenin en zengin müzelerinden birine ev sahipliği yapan Hatayda, buraları ziyaret eden turist sayısı geçen yıla oranla ikiye katlandı Kentte müze ve ören yerlerini 2017de 230 bin kişi ziyaret ederken bu rakam geçen yıl yarım milyona yaklaştı
HATAY (AA) Tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapan, hoşgörü, gastronomi ve medeniyetler kenti Hatay'da, geçen yıl müze ve ören yerlerini yarım milyona yakın kişi ziyaret etti.
Dünyanın ilk mağara kilisesi olan St. Pierre, Titus Tünelleri, Kaya Mezarları'nın yanı sıra arkeoloji bakımından ülkenin en zengin müzelerinden Hatay Arkeoloji'ye ev sahipliği yapan kentin değerlerine ilgi artıyor.
Hatay Valiliğinden alınan verilere göre, kentin müze ve ören yerlerini 2014 yılında 72 bin, 2015'te 189 bin, 2016 yılında 160 bin, 2017 yılında ise 230 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçi sayısı geçen yıl 450 bini bularak son yılların en büyük rakamına ulaşıldı.
Hatay Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Nacioğlu, AA muhabirine, Suriye'deki iç savaşın başladığı yıllarda, kentteki turist sayısında ciddi düşüş olduğunu hatırlattı.
O yıllarda kent üzerinde kötü bir algı oluşturulduğunu ancak bunun hiçbir zaman gerçeği yansıtmadığını belirten Nacioğlu, "Bu kötü algıyı kaldırmak için hep birlikte mücadele ettik. İlimizin güvenli, huzurlu bir şehir olduğunu ifade ederek herkesi davet ettik. Bunun meyvesini 2017 yılında almaya başladık. 2017 yılında 230 bin kişinin gezdiği müze ve ören yerlerimizi, 2018'de 450 bin kişi ziyaret etti." ifadelerini kullandı.
Bunun yanında, Anadolu'nun ilk camisi Habibi Neccar, Tarihi Kapalı Çarşısı ve Harbiye Şelaleleri gibi giriş ücreti ödenmeyen mekanların da yoğun ilgi gördüğünü dile getiren Nacioğlu, bu mekanlara da geçen yıl yaklaşık 500 bin kişinin geldiğini kaydetti.
Nacioğlu, gelecek yıl bu rakamların daha da artacağına inandığını vurgulayarak, her gelenin kentten memnuniyetle ayrıldığını sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.