Gazze’deki Filistinli mülteciler UNRWA’dan hizmetlerde azalma yaşanmamasını istedi
GÜNDEMGAZZE (AA) Gazze Şeridi'ndeki Filistinli mülteciler, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı'nın (UNRWA), sunduğu hizmetlerde azalma olmaması talebiyle gösteri düzendi.
UNRWA'ya bağlı bir merkez önünde bir araya gelen mülteciler, kurumun hizmetlerini sürdürmesi taleplerinin yer aldığı dövizler taşıdı.
Filistinli gruplar ve halk komiteleri adına eylemde konuşma yapan Ferin enNiran, "UNRWA'yı hizmetleri olumsuz etkileyecek bir adım atmaması konusunda uyarıyoruz." dedi.
Hizmetlerdeki herhangi bir azalma ya da kısıtlamayı, ABD ve İsrail'in Filistin meselesini tasfiye çabaları kapsamında değerlendireceklerini aktaran Niran, bu türden bir azaltmanın, abluka ve yeni tip koronavirüs (Kovid19) nedeniyle ekonomik durumun kötüleştiği Gazze'de ciddi olumsuz yansımaları olacağını kaydetti.
UNRWA, 29 Eylül'de abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gıda yardımı dağıtım mekanizmasını yeniden genişletmeye başlamış, 24 Ağustos'ta çalışmaları askıya alınan 11 sabit yardım dağıtım merkezinin yeniden hizmete açıldığını duyurmuştu.
Ancak kurumdan 13 Ekim'de yapılan bir sonraki açıklamada, Kovid19 salgınında yaşanan ikinci dalga nedeniyle kurum bütçesinde oluşan 130 milyon dolarlık açığın sonuçları konusunda uyarıda bulunulmuştu.
BM Genel Kurulunca 1949'da Ürdün, Suriye, Lübnan, Batı Şeria ve Gazze'deki Filistinli mültecilere yardım amacıyla kurulan UNRWA, 5,6 milyon Filistinli mülteciye hizmet veriyor.
ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve gelmesinden kısa süre sonra Amerika'nın UNRWA'ya yaptığı finansal desteği kesmesi, uluslararası yardım kuruluşunu büyük sıkıntıya sokmuştu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?