Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, yeni bölümlerle 2 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor
GÜNDEMRektör Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu: ”Hikmet ve bilimi harmanlayarak öğrencilerimizin önünü açmak istiyoruz”
GAZİANTEP (AA) Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, yeni eğitimöğretim yılında açılacak yeni bölümlerle öğrenci sayılarının 2 bini aşmasını beklediklerini bildirdi.
Hatipoğlu, Senato Binası'nda düzenlediği basın toplantısında, sıfırdan kurulan bir üniversite olduklarını ifade etti.
Göreve geldiğinde binaları olan ancak herhangi bir personeli bulunmayan bir üniversiteyle karşılaştığını anlatan Hatipoğlu, "Göreve geldiğimizde sadece Gaziantep Üniversitesinden kalma 23 güvenlikçi vardı. Üniversiteyi kurduktan 3 ay sonra da ilk öğrencilerimizi kabul etmeye başladık. Sanıyorum YÖK tarihinde de bu ilktir. Çünkü öğrenci kabulü bir süreç istiyor ama biz hızlı yol aldık." dedi.
Üniversitedeki dekanlıklara vekaleten yapılan atamalarla ilgili eleştirilere değinen Hatipoğlu, şöyle devam etti:
"Yeni kurulan bir üniversiteye bir anda 1015 profesör almak mümkün değil. Çünkü dekanlıklara atama yapabilmek için profesörlük unvanı gerekli. Biz de o yüzden mevcut profesör arkadaşlara dekanlıkları vekaleten verdik. Hep merak edilir, dekanlıklarda verilen vekalet herhangi bir ücrete tabi değildir. Bu vekaletler dolayısıyla yeni profesörler geldikçe kendi alanına atama yapılabilsin diye verilir. Bu metot her yerde yapılan bir metottur."
Hatipoğlu, şu anda üniversitede 8 fakültenin olduğunu belirterek, şöyle devam etti:
"Bu seneyle beraber gelecek öğrencilerle önümüzdeki ders yılı başında 2 binin üzerine çıkmış olacağız. Yeni bölümler kurmak için de çalışmalarımız var. İktisat ve İşletme bölümlerini kuracağız. Ayrıca Gaziantep için önemli olan gastronomi bölümünü de kuracağız. İnşallah yeni yılda tıp fakültesini de açacağız. Üniversiteyi kurup 1015 yılda tıp fakültesi kuramayan üniversiteler var. Biz Allah'ın izniyle 1,5 yılda başarmış olacağız. Çünkü İslam, bilim ve teknoloji harmanlanabiliyor. İslam, bilime engel değil teknoloji ve bilim, İslam bilimine aykırı değil. Biz, hikmet ve bilimi harmanlayarak öğrencilerimizin önünü açmak istiyoruz."
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.