Filistinliler koronavirüs karantinasından sonraki ilk cumada Mescidi Aksa’ya akın etti
GÜNDEMKUDÜS (AA) İsrail hükümetinin ülke genelinde uyguladığı ve işgal altındaki Doğu Kudüs’te de zorunlu hale getirdiği 6 haftalık karantinanın ardından Filistinliler kılınan ilk cuma namazında Mescidi Aksa’yı doldurdu.
İşgal altındaki Doğu Kudüs’te yaşayan ve İsrail vatandaşı Filistinliler, saatler öncesinden Haremi Şerif’in yolunu tuttu.
Yoğun ilgi nedeniyle Mescidi Aksa’nın içinde bulunduğu Eski Şehir’in sokaklarında yer yer kalabalıklar oluştu.
Eski Şehir esnafı da haftalarca süren karantinanın ardından dükkanlarını açtı.
İsrail güçleri ise Mescidi Aksa’nın bazı kapılarında kimlik kontrolü yaptı.
Haremi Şerif’te okunan cuma hutbesinde de Filistinlilerin Mescidi Aksa’yı doldurmasından övgüyle söz edildi.
Hutbeyi okuyan Kudüs ve Filistin Müftüsü Şeyh Muhammed Hüseyin, Filistinlilere Mescidi Aksa’yı yalnız bırakmamaları çağrısında bulundu.
İsrail’in yeni tip koronavirüs nedeniyle uyguladığı karantinaya tepki gösteren Şeyh Hüseyin, Mescidi Aksa’ya girişlerin "işgal devletince" kısıtlandığına dikkati çekti.
Şeyh Hüseyin ayrıca, İsrail’in işgal altındaki Filistin topraklarında uyguladığı baskın, gözaltı ve yıkım politikalarını da eleştirdi.
İsrail polisi, 27 Aralık ila 7 Şubat’a kadar uygulanan karantina sürecinde Mescidi Aksa’ya sadece çevresinde bulunan Eski Şehir sakinlerinin girişine izin vermişti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?