Avustralyada ambalaj pazarı için fırsat arayışı
GÜNDEMAvustralyanın Melbourne kentinde düzenlenen AUSPACK 2019 Ambalaj Fuarına Türkiyeden 17 firma katılırken Türk ürünleri için pazar fırsatlarına da kapı aralandı
MELBOURNE (AA) – Avustralya’nın Melbourne kentinde 2629 Mart'ta düzenlenen AUSPACK 2019 Ambalaj Fuarı’nda Türkiye’den 17 firma yer aldı.
Melbourne Fuar ve Kongre Merkezi’nde ambalaj makineleri ve plastik ambalaj endüstrisinde söz sahibi firmaların katılımıyla dün başlayan AUSPACK 2019 Ambalaj Fuarı’na, 15’i Ticaret Bakanlığının desteğindeki Milli Katılım organizasyonu altında olmak üzere Türkiye’den toplam 17 firma katılıyor.
Dünyanın farklı ülkelerinden tüm yiyecek, içecek, ilaç gibi sektörlerde paketleme ve ambalaj alanında faaliyet gösteren 350’den fazla firmanın katıldığı fuarda Türk firmalarının Avustralya pazarına girmeyi hedeflediği belirtildi.
"Ülkemizin kaliteli ürünleri için önemli bir fırsat"
Melbourne Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Tayfun Kılıç, AA muhabirine yaptığı değerlendirmede, Avustralya’nın gıda ürünleri ihracatında dünyanın sayılı ülkelerinden birisi olmasından dolayı, çok önemli bir pazar olduğunu söyledi.
Avustralya’nın 3,5 milyar dolar ambalaj malzemesi, 600 milyon dolara yakın ambalaj ve paketleme makineleri ithal ettiğini hatırlatan Kılıç, ‘‘Türkiye hem ambalaj makinelerinde hem de ambalaj malzemelerinde çok önemli bir ihracatçı konumuna gelmiş durumda. Ticaret Bakanlığımızın da destekleriyle 17 firmamız fuara katıldı, ilk defa çok büyük bir katılım sağlamış oldular. AUSPACK uzun zamandan beri düzenlenen bir fuar ama Türkiye’den ilk defa bu kadar büyük bir katılım sağlanması bizi çok mutlu etti. 4,55 milyar dolarlık bir pazarda inşallah ülkemizin kaliteli ürünlerinin yer edinmesi için önemli bir fırsat elde ettik.’’ dedi.
"Fuar vesilesiyle uzağı yakın ettik’"
AUSPACK 2019’a ilk kez Ticaret Bakanlığının desteği ile Milli Katılım organizasyonunu gerçekleştiren SENEXPO’un Satış Direktörü Abidin Karabulut, fuarda gördükleri ilgiden memnun olduklarını söyledi.
Gelecek yıllarda yapılacak fuara daha fazla sayıda firmayla katılmayı düşündüklerini açıklayan Karabulut, ‘‘Avrupa’ya yakın olduğumuz için Kuzey Afrika, Balkanlar ve Rusya'da yoğunluk var ambalaj sektörüne ihracat konusunda. Fakat Avustralya, Güney Afrika, Yeni Zelanda gibi bölgeler bize her zaman uzak kalmıştır. İnşallah bu fuar vesileyle de uzağı yakın ettik, bundan sonra dönüşleri de güzel olur. Daha çok firmayla, burada güzel işler yapmak istiyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?