Yunus Emre Enstitüsü Tiran, Türkçenin seçmeli dil olarak öğretilmesi için protokol imzaladı
GÜNDEM
TİRAN (AA) Yunus Emre Enstitüsü Tiran, Arnavutluk’un başkenti Tiran’da faaliyet gösteren Aristoteli Özel Okulu ile Türkçenin seçmeli yabancı dil olarak öğretilmesini öngören protokol imzaladı.
Okulda düzenlenen imza törenine Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü Tiran ile okulun yetkilileri katıldı.
Yunus Emre Enstitüsü Tiran Müdürü Ömer Osman Demirbaş, burada yaptığı konuşmada, protokolün imzalanmasına katkı yapanları tebrik etti.
Okulun kendilerini kabul etmelerinden dolayı minnettar olduklarını belirten Demirbaş, "Artık Türkçenin de buraya gelmesiyle inşallah daha yakın olacağız, daha samimi olacağız. Bundan sonraki iletişimimiz de daha fazla olacak." dedi.
Türkiye'nin Tiran Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Metin Bulut da Yunus Emre Enstitüsü ile okul müdürüne bu iş birliği için Tiran Büyükelçiliği adına teşekkürlerini sundu.
Çok kısa bir zamanda Türkçe öğrenen öğrencilerin bundan sonraki hayatlarında çok büyük seçeneklerle hayatlarına yön vereceklerine olan inancı paylaşan Bulut, öğrencilerin hem Türkiye'de burslu öğrenci statüsünde öğrenim görmeleri hem de Arnavutluk'taki ticari girişimlerde görev almaları açısından önlerine çok önemli fırsatların açılacağını söyledi.
Okul Müdür Entela Jorgji ise protokolün imzalanmasını okul için çok önemli bir an olarak nitelendirerek, öğrencilerin diğer yabancı dillerin yanı sıra Türkçe için de istek göstermelerinin böyle bir iş birliğine girmelerine neden olduğunu ifade etti.
Yunus Emre Enstitüsü Tiran Arnavutluk'taki farklı okullar ile de Türkçenin öğretilmesi için protokoller imzalamıştı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?