Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias, Sırbistan’da resmi temaslarda bulundu
GÜNDEM
BELGRAD (AA) Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ve Dışişleri Bakanı Nikola Selakovic ile görüştü.
Sırbistan Cumhurbaşkanlığınca yapılan açıklamada, Vucic'in, ülkesi ile Yunanistan arasındaki güçlü dostluk, tarihi yakınlık ve iki ülke halkı arasındaki dayanışmaya dikkati çektiği belirtildi.
Açıklamada, ikilinin bölgesel iş birliği üzerine konuştuğu ve Vucic'in bölgedeki tüm ülkelerin istikrarı için yoğun iş birliğine ihtiyaç duyulduğunun altını çizdiği kaydedildi.
"Sırbistan ve Yunanistan tarih, dostluk ve ittifak bağları olan kardeş ülkelerdir"
Sırp Bakan Selakovic ve Yunan mevkidaşı Dendias görüşme sonrası gazetecilere açıklama yaptı.
Ülkesi ile Yunanistan'ın tüm alanlarda iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışmaların devam edeceğine dikkati çeken Selakovic "Sırbistan ve Yunanistan tarih, dostluk ve ittifak bağları olan kardeş ülkelerdir." ifadesini kullandı.
Selakovic, ülkesinin toprak bütünlüğüne ve egemenliğine destek veren Yunanistan'a teşekkür ederken, Kosova'nın bağımsızlığını tanımayan Avrupa Birliği ülkelerinin desteğinin kendileri için önemli olduğunu belirtti.
Sırbistan'ın misafirperverliğinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Yunan Bakan Dendias, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyi olduğuna dikkati çekti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?