Yargıtay Başkanı Akarca, 17. Türk Ceza Hukuku Günleri Kongresi’ne katıldı
GÜNDEM
ANKARA (AA) Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca, 17. Türk Ceza Hukuku Günleri Kongresi'nde, "Kanunların tutarlı bir şekilde yorumlanması ve mahkeme kullanıcıları ile hukuk profesyonellerine açıkça anlaşılır bir rehberlik sunulması gerekir." ifadelerini kullandı.
Yargıtay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 28 Mayıs1 Haziran arasında Göcek'te düzenlenen kongrenin açış konuşmasını yapan Akarca, Yeni Türk Ceza Kanunu'nun yürürlüğe girmesi sonrası bilimsel toplantıların düzenlenmeye başladığını dile getirdi.
Suça teşebbüs, suça iştirak ve suçların içtimai konularının bu toplantılarda ele alınmasının Türk Ceza Hukuku'nun gelişmesine katkı sağlayacağını bildiren Akarca, Yargıtayın tüm ceza dairelerini ilgilendiren bu meselelerde yapılacak bilgi ve deneyim paylaşımının uygulamaya ışık tutacağını ifade etti.
Akarca, Yargıtayın en önemli görevinin ve topluma karşı en büyük sorumluluğunun hukuki güvenliği, kanun önünde eşitliği ve hukuki öngörülebilirliği sağlamak olduğunu kaydetti.
Konuşmasında içtihat birliğinin önemine ve hukuk sisteminde gerçekleşen köklü reformlara vurgu yapan Akarca, "Kanunların tutarlı bir şekilde yorumlanması ve mahkeme kullanıcıları ile hukuk profesyonellerine açıkça anlaşılır bir rehberlik sunulması gerekir." dedi.
Ayrıca, kongrenin ilk gününde Fethiye Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Bingül ve Muğla Valisi Orhan Tavlı da konuşma yaptı. Kongreye katılanlar arasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Bekir Şahin, Yargıtay Birinci Başkanvekili Eyup Yeşil, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekili Rıdvan Gündoğdu, Yargıtay ceza dairelerinin başkan ve üyeleri ile akademisyenler de bulunuyor.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.