UNRWA, Gazze’de Kovid19 nedeniyle ara verdiği yardım faaliyetlerini yeniden artırmaya başladı
GÜNDEM
GAZZE (AA) Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansının (UNRWA), abluka altındaki Gazze Şeridi'nde gıda yardımı dağıtım mekanizmasını yeniden genişletmeye başladı.
UNRWA, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'de yeni tip koronavirüs (Kovid19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle 24 Ağustos'ta çalışmaları askıya alınan 11 sabit yardım dağıtım merkezinin yeniden hizmete açıldığını duyurdu.
Söz konusu merkezlerin, hareket kısıtlamalarının hafifletildiği ve "yeşil alan" olarak adlandırılan bölgelerde yer aldığı kaydedildi.
Gazze'de yeniden hizmete başlanan merkezlerde, Kovid19 tedbirlerinin dikkate alındığı belirtildi.
Bu bağlamda UNRWA, merkezlere başvuracaklardan, kendilerine randevu vakti verilmeden gelmemelerini, maske kullanmalarını ve sosyal mesafeye dikkat etmelerini istedi.
Hem çalışanların hem de yardım ulaştırılanların güvenliğini sağlamak için tüm araçların, depoların ve atölyelerin günlük olarak sterilize edildiği bilgisi paylaşıldı.
Açıklamada ayrıca 10 Eylül'den bu yana eve teslim mekanizması ve mobil dağıtım noktaları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımların 27 bin 460'dan fazla aileye ulaştığı kaydedildi.
Yeniden açılan merkezlerde onlarca Filistinli gıda yardımı alabilmek için toplandı. Filistinlilerin, görevlilerin salgın önlemleri kapsamındaki direktiflerini uyguladığı ve maske kullanımına dikkat ettiği gözlemlendi.
UNRWA, Gazze'de ağustos ayı sonunda Kovid19 tedbirleri kapsamında başlatılan sokağa çıkma yasağı nedeniyle hizmetlerine geçici süre ara vermiş, 10 Eylül'de faaliyetlerine yeniden başlamıştı.
Gazze'de bölge içinden ilk enfekte vakasının tespitiyle 24 Ağustos'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağı daha sonra bölge sakinlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayabileceği şekilde gevşetilmişti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?