Uludağ’da yetişen endemik türler fotoğraf sergisinde
GÜNDEMKorumamız Gerekli İnisiyatifi kapsamında bölgede yetişen endemik bitki türlerinden oluşan fotoğraf sergisi görücüye çıktı
BURSA (AA) Uludağ'ın biyoçeşitliliği ve doğal mirasına sahip çıkmak amacıyla başlatılan "Korumamız Gerekli İnisiyatifi" kapsamında bölgede yetişen endemik bitki türlerinden oluşan fotoğraf sergisi açıldı.
Erikli markasıyla Uludağ'dan kaynak suyu çıkarıp şişeleyen Nestle firması öncülüğünde Bursa Uludağ Üniversitesi ve Tarım ve Orman Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü (TAGEM) iş birliğiyle Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Sergi Galerisi'nde açılan "Korumamız Gerekli Sergisi" 1 Temmuz'a kadar gezilebilecek.
Bursa, Uludağ'da yetişen, bölgede yayılım gösteren endemik bitki türlerini daha yakından görme imkanının bulunduğu sergide, "Uludağ'ın Endemik ve Nadir Bitkileri" kitabı ücretsiz verilecek.
Nestle Waters Türkiye Genel Müdürü Michel Beneventi, açılışta yaptığı konuşmada, Korumamız Gerekli İnisiyatifi kapsamında Bursa Uludağ Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi liderliğinde yapılan saha çalışmalarının, Bursa'nın güzelliklerinin yeniden keşfedilmesini sağladığını söyledi.
Erikli olarak akademisyenler liderliğinde yapılan saha çalışmalarında tespit edilen özgün bitki türlerini, bir araya getirdiklerini belirten Beneventi, şunları kaydetti:
"Meskenimiz olarak gördüğümüz Bursa ve Uludağ'ın doğasına sahip çıkmayı, su kaynaklarını korumayı ve gelecek nesillere aktarmayı sorumluluğumuz olarak görüyor, bu coğrafyanın geleceğinde kalıcı ve sürdürülebilir değerler yaratmayı amaçlıyoruz. Sergi ile bölge halkı başta olmak üzere tüm ziyaretçilerde bölgenin endemik bitkileri konusunda ciddi bir toplumsal farkındalık yaratmayı arzu ediyoruz.
Erikli sularının lezzetinin ve doğallığının kaynağı olan Uludağ ve Bursa'yı meskenimiz, kendimizi de Bursa’nın kurumsal vatandaşı olarak görüyoruz. Her vatandaş gibi Bursa'nın gelişimiyle ve kalkınmasıyla daha mutlu oluyoruz.
Korumamız Gerekli İnisiyatifi kapsamında yapılan saha çalışmalarını ve bu değerli sergimizi bir başlangıç noktası, ilk adım olarak değerlendiriyoruz. Bursa'nın doğal güzelliklerinin korunmasına yönelik çalışmalarımızı, önümüzdeki yıllarda çok daha büyük ve heyecan verici projelerle sürdürmeyi planlıyoruz."
Bursa Uludağ Üniversitesi FenEdebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çiftçi de Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Gönül Kaynak ve Prof. Dr. Özer Yılmaz'ın öncülüğünde tespit edilen endemik bitki türlerinin sergi aracılığıyla daha görünür olacağına vurguladı.
Çiftçi, bilimsel araştırmaların sonuçlarını her zaman kamuoyuyla bu kadar şık ve etkin yollarla paylaşma imkanlarının olmadığına dikkati çekerek " Sergi, yaptığımız çalışmaları hayatın içine taşıması, erişilebilir hale getirmesi ve Bursalılara biraz daha yakınlaştırması bakımından son derece büyük önem taşıyor. Aynı zamanda, bölgenin canlı çeşitliliğini somut örnekler üzerinden göstermesi, Bursalıları bu türleri daha yakından tanımaya ve korumaya davet etmesi bakımından da bir çağrı niteliği taşıyor." ifadesini kullandı.
Açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül katıldı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?