Ukrayna’daki savaşa tanık olan Edirneli öğrenci Gülce Kurt yaşadıklarını anlattı:
GÜNDEM”Bu savaşın kazananı yok, kaybedeni çocuklar. Okulum patlamış durumda. Şehrin eski haline dönmesi çok zor”
EDİRNE (AA) Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından Dışişleri Bakanlığının organizasyonuyla Türkiye'ye gelen Edirneli Gülce Kurt, öğrenim gördüğü okulun bombalandığını ve ülkeden çıkana kadar zor günler yaşadığını söyledi.
Harkiv'de tıp eğitimi alan Kurt, tahliyesinde kendisine yardım eden Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nu ziyaret ederek destek veren herkese teşekkür etti.
Kurt, ziyarette yaptığı konuşmada Rusya'nın saldırılarının başlamasıyla 2 gün evde beklediğini ardından Türkiye'ye gelmek için harekete geçtiğini ifade etti.
Çatışmalarının yoğunlaşmasının ardından Keşan ilçesinde yaşayan ailesiyle iletişime geçtiğini anlatan Kurt, babası Cemal Kurt aracılığıyla Belediye Başkanı Helvacıoğlu'ndan yardım istediğini, devam eden süreçte Dışişleri Bakanlığının tahliye organizasyonuyla Türkiye'ye geldiğini dile getirdi.
Türkiye'nin vatandaşlarına her türlü desteği verdiğini vurgulayan Kurt, şunları kaydetti:
"Başkanımız hem kendi ilgilendi hem de AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal ile durumu görüştü. Bu süreçte patlamalar devam ediyordu. 2 gün boyunca evden çıkmadık, üçüncü gün otobüs kalkacağı söylendi. Durumu vekilimize aktardım. Kısa süre içerisinde dönüş yaparak, 'Cumhurbaşkanımız ve Dışişleri Bakanımız otobüsü ayarladı. Size dönüş sağlanacak' bilgisini verdi.
Sonra 60 saatlik zorlu bir otobüs yolculuğumuz başladı. O kadar kötü görüntüler vardı ki, inanılmaz acı bir manzara. Şu anda orada yaşayan Türklerin yüzde 8590'ı tahliye edildi. Bu süreçte yardımı dokunan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Milletvekilimiz Aksal, Belediye Başkanımız Helvacıoğlu ve sınırlarda bizi karşılayan herkese çok teşekkür ediyorum."
Savaşın acı yüzünü gördüğünü anlatan ve okulunun bombalandığını dile getiren Kurt, "Bu savaşın kazananı yok, kaybedeni çocuklar. Okulum patlamış durumda. Şehrin eski haline dönmesi çok zor. Gittiğimde bu yaşadıklarımı yeniden hatırlar mıyım bilmiyorum. Şu an için dönmek istemem. Barışçıl bir şekilde bu sorunlar çözülürse neden olmasın ama şu an için eğitime Türkiye'de devam etmek bana çok daha mantıklı geliyor." diye konuştu.
Belediye Başkanı Helvacıoğlu ise Türkiye'nin Ukrayna'daki vatandaşlarını yalnız bırakmadığını ifade etti.
Gerekli tüm yardımların yapıldığını aktaran Helvacıoğlu, "Hiçbir vatandaşımız orada kalmadı, memleketlerine döndü. Gülce kızımızın durumunu anlık olarak takip ettik. Kızımızın Keşan’ımıza dönmesinin mutluluğunu yaşıyoruz. İyi ki geldi, iyi ki aramızda." dedi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?