Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Demirer, Filistin’in devlet arşivleri kurumu MİSAK’ı ziyaret etti
GÜNDEMRAMALLAH (AA) Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Ahmet Rıza Demirer, Filistin'in devlet arşivleri kurumu olan Miras ve İslami Araştırmalar Merkezi (MİSAK) Genel Müdürü Halil erRıfai ile tarihi ve ilmi araştırmalarda iş birliğini güçlendirme konusunu ele aldı.
Büyükelçi Demirer, işgal altındaki Kudüs'ün doğusundaki Ebu Dis beldesindeki MİSAK merkezini ziyaret etti.
Demirer ve MİSAK Müdürü Rıfai arasında yapılan görüşmede, tarihi ve ilmi araştırmalarda iş birliğinin güçlendirilmesi konuşuldu.
MİSAK'ın rolünden övgüyle bahseden Demirer, merkezin, Osmanlı'nın Filistin'i yönettiği döneme ilişkin önemli belgeler içerdiğini ifade etti.
Türkiye'nin Filistin davasına verdiği desteği takdir ile karşıladıklarını belirten Rıfai de Filistin ve Türk halkı arasındaki tarihi ilişkiden övgüyle bahsederek, çeşitli Türk kurumlarıyla büyük bir iş birliği içinde olduklarını ifade etti.
Türkiye, Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde yer alan, Filistin'e dair tapu kayıtları ile belge ve dokümanları içeren Osmanlı arşivlerinin elektronik kopyasını 2019'da Filistin'e vermişti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?