Türkiye’nin Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci Dönem Başkanlığı etkinlikleri başlıyor
GÜNDEMANKARA (AA) Türkiye'nin 20202021 dönem başkanlığını üstlendiği Güney Doğu Avrupa İşbirliği Süreci (GDAÜ) faaliyetlerinin ilki, Türkiye Adalet Akademisi tarafından 30 Eylül1 Ekim tarihlerinde dijital ortamda gerçekleştirilecek.
Aralarında Arnavutluk, Bulgaristan ve Kuzey Makedonya'nın da bulunduğu, 13 Güneydoğu Avrupa ülkesinin dahil olduğu en kapsamlı bölgesel iş birliği forumu olma özelliğini taşıyan GDAÜ'nün 19981999 ve 20092010 yıllarında da dönem başkanlığını yürüten Türkiye, 1 Temmuz 2020'de bu görevi bir yıl süreliğine üçüncü kez devraldı.
GDAÜ faaliyetleri kapsamında, 30 Eylül1 Ekim 2020 tarihleri arasında Türkiye Adalet Akademisi ev sahipliğinde "Kovid19 Sonrası Hakimlerin ve Savcıların Meslek Öncesi ve Meslek İçi Eğitimlerindeki Gelişmeler Çalıştayı" başlıklı program online olarak yapılacak.
GDAÜ'nün temelini oluşturan "bölgesel sahiplenme" ve "kapsayıcılık" ilkeleri esas alınarak gerçekleştirilecek çalıştayda, GDAÜ katılımcısı ülkelerin yargı eğitimi kuruluşlarının, yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgını sonrasında hakimlerin ve savcıların meslek öncesi ve meslek içi eğitimlerinde karşılaştıkları güçlükler ve bu alanda işbirliğinin geliştirilmesi temaları işlenecek.
Çalıştay ile Güneydoğu Avrupa ülkelerindeki yargı eğitim kuruluşlarında Kovid19 sonrası gelişmeler değerlendirilecek, yeni stratejiler belirlenerek muhtemel alanlarda iş birliği kurulması sağlanacak.
30 Eylül1 Ekim tarihlerinde İngilizce olarak dijital platformda düzenlenecek çalıştaya GDAÜ katılımcısı ülkelerdeki yargı eğitim kuruluşları katılacak.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?