Türkiye Belediyeler Birliği "Yarışma - Ödül - Teşvik" modeliyle şehirleri geliştiriyor
GÜNDEMBirlik Başkanı Fatma Şahin: "Önce fikir projesi ürettik. Bu fikir projesini bir yıl sonra hayata geçirenlere de mali destek verdik. Bu bizim Belediyeler Birliğinin yeni yönetim anlayışı" "Bu aslında belediyelerimizin yeni vizyonunu ortaya koyuyor çünkü bu model şehirde bir hareketlilik getiriyor, belediye başkanlarımıza yeni bir vizyon getiriyor, önceliklerini belirliyor"
GAZİANTEP (AA) ADSIZ GÜNEBAKAN Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı Fatma Şahin, fikir projelerini yarıştırıp en iyiyi hayata geçirenleri teşvik eden yeni yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.
Şahin, AA muhabirine, Türkiye Belediyeler Birliğinin şehirlerin gelişmesi için fikir projelerini hayata geçirdiğini belirtti.
Şehirleri yarıştırdıklarını aktaran Şahin, geçen yıl Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve Konya Büyükşehir Belediyesinin en iyi fikir projesi üreten şehirlerden olduğunu ifade ederek, "Önce fikir projesi ürettik. Bu fikir projesini bir yıl sonra hayata geçirenlere de mali destek verdik. Bu bizim Belediyeler Birliğinin yeni yönetim anlayışı çünkü belediye başkanların ve bütün teknik ekibin bu işe yönelebilmesi için bu teşvikleri çoğaltmamız gerekiyor." dedi.
"Bu modeli güçlendiriyoruz"
Şahin, her yıl farklı bir başlıkla yarışma yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti:
"Önce başlıkları belirliyoruz, ilk başlığımız akıllı şehirdi. Fikir projeleri yarıştı, onları teşvik ettik, bir yıl sonra bunu yapan hangi şehirse yeniden ödül veriyoruz. İkinci olarak çevre projelerinde yarıştırdık. Şimdi de hareketlilik projelerinde yarıştırıyoruz. Bu aslında belediyelerimizin yeni vizyonunu ortaya koyuyor çünkü bu model şehirde bir hareketlilik, belediye başkanlarına yeni bir vizyon getiriyor, önceliklerini belirliyor. Cumhurbaşkanımızdan bir teşvik, hediye alınca, doğru işi yaptığından dolayı onun moral motivasyonunu yükseltiyor ve bu alanlara daha çok yatırım yapıyor. Bu modeli güçlendiriyoruz. Önce fikir projesi, hangi fikir daha iyi onun teşviki ve bu fikri hayata geçirenin bir yıl sonra yeniden ödüllendirilmesi. Kademe kademe bu çalışmayı Türkiye Belediyeler Birliği bünyesinde tamamlıyoruz."
"Sıfır atıkla" ilgili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde 300 belediyenin yarıştığını ve 30 belediyeye teşvik verildiğini belirten Şahin, benzer çalışmayı şu anda bisiklet kullanımını arttırmaya yönelik yaptıklarını sözlerine ekledi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?