© Müzakerat 2017 - 2021

Türk teknoloji firmaları Avrupa'da boy gösterecek

Türkiye, Avrupa'nın en büyük teknoloji festivali olarak bilinen, 10-14 Haziran tarihlerinde 11'incisi düzenlenecek "Londra Teknoloji Haftası"nda ilk kez açılacak "Türkiye Pavilyonu"nda 60 firmayla yer alacak.

Türkiye, Avrupa'nın en büyük teknoloji festivali olarak bilinen, 10-14 Haziran tarihlerinde 11'incisi düzenlenecek "Londra Teknoloji Haftası"nda ilk kez açılacak "Türkiye Pavilyonu"nda 60 firmayla yer alacak.

Teknoloji ekosisteminin paydaşlarını bir araya getirecek etkinliğe 168 ülkeden çok sayıda teknoloji firmasının katılımı bekleniyor.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Yıldız Teknopark liderliğinde ve Academia Park London-Base Hub işbirliğiyle gerçekleştirilecek "Londra Teknoloji Haftası"nda ilk kez kurulacak 180 metrekarelik Türkiye Pavilyonu'nda 60 yerli teknoloji firması yer alacak.

"Türk startupları için başarı hikayesi çıkarmayı istiyoruz"

Academi Park London Genel Müdürü Ataer Argüder, Londra'nın, teknoloji firmaları için Silikon Vadisi'nden sonraki en büyük piyasa olduğunu belirtti.

Londra Teknoloji Haftası'nın Türk girişim firmalarının dünya sahnesine çıkması bir fırsat olarak görülebileceğine dikkati çeken Argüder, "Türk teknoloji şirketlerini, Ticaret Bakanlığı destekli bu uluslararası sahnede yer alarak işbirlikleri kurmaya ve global pazarda tanınmaya davet ediyoruz. Türkiye'ye döviz ve istihdam kazandırmayı, Türk firmalarının yatırım çekerek dünyaya açılmasını hedefliyoruz." dedi.

Argüder, Türkiye Pavilyonu'nun duyurulmasının ardından 600'e yakın yerli firmanın etkinliğe katılmayı talep ettiğini ifade ederek, "Ancak 60 firmalık yerimiz bulunuyor. Bu nedenle söz konusu firmalar arasından eleme yapmak durumunda kaldık ama gelecek sene daha çok firmayla temsil edilmek için gerekli çalışmaları yapacağız." diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

TSK'da yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılıyor

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, İsrail'in Lübnan'daki dijital terör saldırısından sonra TSK’nın tedbirlerine ilişkin, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizde, sadece yerli ve milli muhabere sistemleri ve yazılımlar kullanılmakta. Üretim sürecine üçüncü tarafın dahil olması durumunda ilave detaylı kontrol mekanizmalarımız işletiliyor" açıklamasını yaptı.

Türkiye SİHA pazarının lideri

ABD merkezli bir araştırma kuruluşu, askeri İHA'ların küresel pazarına dair çalışma yaptı. Çalışmada, Türkiye, Çin ve İran'ın düşük maliyetli askeri İHA geliştirdiğine dikkat çekildi. Çin'in pazardaki payı 2014'te zirve yaparken 2021'de Türkiye, Çin'i geride bıraktı. Silahlı İHA'ların teslimat süreleri ve başarıları Türkiye'yi liderliğe taşıdı.

Bir denizaltıdan çok daha fazlası

Geçtiğimiz günlerde hizmete giren Pirireis denizaltısı arka planda Türkiye için çok kritik kazanımlar ve yeni bir yol haritasını da beraberinde getiriyor. Hizmete alınan 3 bin tonluk yeni havuz, ikmal gemileri, ilk kez kullanılan tahrik sistemi ve daha fazlası… Tüm bunların yakın gelecek için ne ifade ettiğine birlikte bakalım.

HİSAR O ilk uzun menzil atışını başarı ile gerçekleştirdi

Türkiye’nin yerli ve milli dağıtık mimarideki ilk hava savunma füze sistemi HİSAR O, Seri Üretim Projesi’ne yetenek kazanımı kapsamında basamak atlatacak ilk uzun menzil atışını başarı ile gerçekleştirdi.

TÜM HABERLER