Türk Konseyi, Kovid19 salgını döneminde siber güvenlik için toplandı
GÜNDEMANKARA (AA) Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) üye ve gözlemci ülkeleri, yeni tip koronavirüs (Kovid19) kapsamında siber güvenlik alanında alınan önlemleri görüştü.
Türk Konseyi Enformasyon ve İletişim Teknolojileri Siber Güvenlik alt çalışma grubu toplantısı video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi.
Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Gismat Gözalov, enformasyon ve iletişim teknolojilerinin eğitim, ticaret, güvenlik ve sosyal hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldiğini ifade etti.
Gelişmiş teknolojilerin insan hayatını kolaylaştırdığını dile getiren Gözalov, salgının dijital dönüşümü daha da hızlandırdığını ve hem devletlerin hem de halkların dijital hizmetlere bağımlılığını arttırdığını vurguladı.
Gözalov, salgının hükümetleri, şirketleri ve kurumları yeni çalışma yöntemleri bulmaya zorladığına dikkati çekerek, virüsün ortaya çıkmasından sonra siber saldırı sayılarında önemli artış olduğunu kaydetti.
Söz konusu saldırıların en çok sağlık sektörünü hedef aldığını belirten Gözalov, Konsey ülkelerinin de diğer bütün devletler gibi dijital altyapılarını daha da geliştirmeleri gerektiğini belirterek, siber güvenlik konusunda üye ve gözlemci devletlerin sadece salgının devam ettiği sürede değil, gelecekte de ortak hareket etmelerinin önemine vurgu yaptı.
Üye Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan ve Türkiye ile gözlemci üye Macaristan’dan temsilcilerin katıldığı toplantıda salgın kapsamında siber güvenlik alanında alınan önlemler görüşülürken tecrübe paylaşımı masaya yatırıldı.
Ayrıca kurulan "Ülkelerin Bilgisayar Acil Müdahale Ekipleri" arasında iş birliği, siber suçla mücadele ve konsey üyeleri ile gözlemcilerinin topraklarında faaliyet gösteren siber suçlulara karşı koordineli eylem konuları ele alındı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?