Turizm kenti Sinop’un 2022 hedefi 2 milyon ziyaretçi
GÜNDEMİl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren: ”Biz geçtiğimiz yıl 1,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaştık, 2022 yılında 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz”
SİNOP (AA) Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Sinop'ta 2022 yılında 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaşılması hedefleniyor.
Uzun ve temiz sahilleri, tabiat parkları ve tarihi yapılarıyla bölgesinde turizm alanında öne çıkan Sinop, turizm pastasından her geçen yıl daha fazla pay almak istiyor.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Metin Süren, AA muhabirine, geçen yıl Sinop olarak konaklamalı ve günübirlik olmak üzere 1,5 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını söyledi.
Süren, Sinop'un son yıllarda 1 milyon ziyaretçi hedefine rahatlıkla ulaşabilen bir kent olduğunu belirterek, "2019 ve 2020 yıllarında pandemi sebebiyle bu hedeflerimizden biraz geri kaldık." dedi.
Normalleşme sürecinin ardından 2021 yılında ise 1,5 milyon ziyaretçi hedefine ulaştıklarına işaret eden Süren, "Geçen yıl sadece Kurban Bayramı'nda 1 milyona yakın ziyaretçi ağırladık. Bu rakamla pandemi öncesi belirlediğimiz rakamın da üzerine çıktık. Tabii ki Tarihi Cezaevi'nin kapalı olması ve pandeminin hala etkilerinin devam etmesine rağmen geçen yıl bu rakamlara ulaşabilmek Sinop adına memnuniyet verici." diye konuştu.
Süren, 2022 yılı hedeflerinin 2 milyon ziyaretçi olduğunun altını çizerek şöyle devam etti:
"Yeni sezona ilişkin deniz, kum, güneş dışında da alternatif turizm rotaları oluşturmaya yönelik çalışmalarımız var. Sinop gerçekten büyük bir turizm potansiyeli olan bir kent. Sadece güneş, kum ve denizden ibaret değil. Örneğin eko turizmi noktasında yeni rotalar belirliyoruz. Yine kültürel miraslarımız olan tarihi yapılarımız ve doğal güzelliklerimiz var. Bunları hepsini bir paket halinde ziyaretçilerimize sunmak istiyoruz. Yapacağımız çalışmalarla inşallah 2022 yılının verimli geçeceğine inanıyoruz. Biz geçtiğimiz yıl 1,5 milyon ziyaretçi sayısına ulaştık, 2022 yılında 2 milyon ziyaretçi sayısına ulaşmayı hedefliyoruz."
"Dalış turizmiyle alternatif bir turizm alanı oluşturma çabamız var"
Süren, kentte dalış turizminin canlandırılmasıyla ilgili de çalışmalar olduğunu aktararak, "Dalış turizmiyle alternatif bir turizm alanı oluşturma çabamız var. Bakanlığımızın desteğiyle Sinop Üniversitesi batıkların yer tespitleri noktasında bir hazırlık çalışması yapıyor. Bittiğinde eski dönemlere ait özellikle gemi batıklarına dalış yapma imkanı sağlanacak. Böylelikle su altındaki kültür miraslarımızı da turizme kazandırmış olacağız." ifadesinde bulundu.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?