Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Şahin: ”Hak arama oranını artırmalıyız”
GÜNDEM”Hakkı yenen 100 insanın 10’u hakkını arıyorsa burada çok gerideyiz. Bizim bunu yüzde 90’lara çıkarmamız lazım”
KAHRAMANMARAŞ (AA) Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, hak arama oranını artırmanın gelecek adına çok önemli olduğunu belirterek, "Hakkı yenen 100 insanın 10'u hakkını arıyorsa burada çok gerideyiz. Bizim bunu yüzde 90'lara çıkarmamız lazım." dedi.
Tüketiciler Birliği Federasyonu, "Tüketicinin korunması hakkında kanun ve son yasa değişiklikleri" eğitimi kapsamında Kahramanmaraş'ta bir araya geldi.
Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen programa, 22 ilden Tüketici Hakem Heyeti başkanları ve raportörler katıldı.
Programda, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Alparslan Alkış, "İslam hukukunda tüketici hakları" konulu sunum yaptı.
Etkinlikte, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Kanunu'nda yapılan değişiklikler hakkında bilgiler verildi.
Mahmut Şahin, programın ardından gazetecilere, Türkiye'de tüketici hakları konusunda bir hayli geride olunduğunu, birlik olarak insanların haklarını araması noktasında çeşitli çalışmalar yaptıklarını anlattı.
Her yıl farklı bir ilde bir araya geldiklerini dile getiren Şahin, şöyle konuştu:
"Bazen doğu bazen batı bazen de güneydeki illerde program düzenleyerek en azından yakın illerin katılımlarını sağlamayı hedefliyoruz. Bugün Kahramanmaraş programımız kapsamında ileriye dönük neler yapacağımız konusunda planlamalar yapacağız. Hak arama oranını artırmak bizim geleceğimiz açısından çok önemli. Hakkı yenen 100 insanın 10'u hakkını arıyorsa burada çok gerideyiz. Bizim bunu yüzde 90'lara çıkarmamız lazım. Bize ulaşmak dünyanın en kolay işi. Her tarafta şubelerimiz ve sosyal medyada hesaplarımız, telefon numaralarımız var. İnsanlarımız bize ulaşarak sorunlarını iletebilirler."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?