Tokat çöreği ramazan sofralarını süslüyor
GÜNDEM
TOKAT (AA) Tokat çöreği, ramazan ayında iftar ve sahur sofralarında da yer alıyor.
Tarihi ve kültürel zenginliklerinin yanı sıra doğal güzellikler bakımından da önemli değerleri barındıran Tokat'ın geleneksel lezzetleri de bulunuyor.
Kent ile özdeşleşen yöresel lezzetler arasında bulunan Tokat çöreği, hafifliği ve tok tutma özelliğiyle ramazan sofralarında da yer alıyor.
Tokat çöreğinin tuzsuz ve şekersiz olanlarının yanı sıra cevizli, kuru üzümlü ve kakaolusu da yapılıyor.
Nohut mayası ile mayalanan ve 34 saat bekletilen çörek hamuru, daha sonra şekil verilip fırında pişiriliyor.
Kentte çörek yapan fırınlarda da ramazan ayı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor. Kentin yanı sıra diğer illerden de talep gören ve 1 haftaya kadar dayanıklılık süresi olan çörek, istek üzerine yurt dışındaki gurbetçilere de gönderiliyor.
Yeni nişanlanan kıza damat adayı tarafından ramazan ayında götürülen Tokat çöreğine ise "gelin çöreği" adı veriliyor.
Tokat çöreği ustası Mustafa Kiriş, AA muhabirine, babasından devraldığı mesleğini 27 yıldır sürdürdüğünü belirterek, "Ramazanın gelmesiyle çörek yapımına ağırlık verdik. Midenin rahatlaması için iftardan sonra ve sahurda çok faydalıdır. Oruç tutulmasını kolaylaştırır. Günlük yaklaşık 60 çörek yapıyoruz." dedi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?