Tiflis yönetimi Abhazya’da yaşayanlara Kovid19 aşısında kolaylık sağladı
GÜNDEMGürcistan’ın Uzlaşma ve Sivil Eşitlik Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Tea Akhvlediani: ”Ben bugün Rukhi’deki klinikte aşı oldum. İşgal altındaki Abhazya’da yaşayan, isteyen herkes bu kliniğe gelip kolaylaştırılmış şekilde önceden kayıt yaptırmadan aşı olabilir”
TİFLİS (AA) Gürcistan'ın Uzlaşma ve Sivil Eşitlik Konularından Sorumlu Devlet Bakanı Tea Akhvlediani, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Abhazya bölgesinde yaşayanların yeni tip koronavirüs (Kovid19) ile mücadele kapsamında sisteme önceden kayıt yaptırmadan aşı olabileceklerini söyledi.
Bakan Akhvlediani, Abhazya'nın işgal hattına yakın, ülkenin Samegrelo bölgesindeki Rukhi köyünde bulunan klinikte Kovid19 aşısı olduktan sonra yaptığı açıklamada, herkese aşı olma çağrısında bulundu.
Akhvediani, Abhazya bölgesinden gelen kişilerin de bu klinikte kolaylıkla aşı olabileceğini belirterek "Ben bugün Rukhi'deki klinikte aşı oldum. İşgal altındaki Abhazya'da yaşayan, isteyen herkes bu kliniğe gelip kolaylaştırılmış şekilde önceden kayıt yaptırmadan aşı olabilir." dedi.
Sınırın her iki tarafında yaşayan kişileri aşı olmaları gerektiğini vurgulayan Akhvlediani, "Bölücü çizgisinin her iki tarafında yaşayan insanları ve tüm Gürcistan'ı birbirleri için aşı olmaya çağırıyorum." diye konuştu.
Güney Osetya ve Abhazya sorunu
Gürcistan ordusu ile Rusya'nın desteklediği Abhazyalı ayrılıkçılar arasında 19921993'te 13 ay boyunca savaş yaşanmıştı.
Rusya ile Gürcistan arasında 2008'de Güney Osetya Savaşı olarak bilinen çatışmalar çıkmıştı. Savaşın ardından Rusya'nın desteklediği Abhazya ve Güney Osetya bölgeleri, Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan etmişti.
Rusya, 2008'de bu iki bölgenin sözde bağımsızlığını tanımıştı. Gürcistan ise buna karşılık olarak Rusya ile diplomatik ilişkileri kesmişti. İki ülke arasında diplomatik ilişkilerin kesilmesi sonrası ara buluculuk rolünü İsviçre üstlenmişti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?