Teknolojinin geliştirilmesi için insan kaynağına ihtiyaç vardır
GÜNDEMASELSAN Genel Müdürü Haluk Görgün: Değişen ve gelişen dünyada teknolojinin ilerletilmesi ve geliştirilmesi için yine insan kıymetine ve insan kaynağına ihtiyaç vardır
ELAZIĞ (AA) ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, değişen ve gelişen dünyada teknolojinin ilerletilmesi ve geliştirilmesi için insan kaynağına her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirtti.
Görgün, Fırat Üniversitesi (FÜ) Kariyer Günleri etkinliği kapsamında Atatürk Kültür Merkezi'nde öğrencilerle bir araya geldi.
"Milli ve Yerli Teknolojiler ile ASELSAN'ın yolculuğu" konulu sunum yapan Görgün, ASELSAN'ın 6 bin 600'ün üzerindeki çalışanı ve 3334 arasındaki yaş ortalaması ile çok genç bir kadroya sahip olduğunu söyledi.
Bu çalışanlarının da herkes gibi üniversite eğitimlerini tamamlayıp kendilerini geliştirerek bugün ülkenin en ihtiyaç duyulan projelerine katkı sunduklarını ifade eden Görgün, şöyle konuştu:
"Bu arkadaşlarımız sizlerden farklı değildi. Sizler gibi derslerine çalıştılar, en iyi şekilde okullarını bitirmek için gayret gösterdiler, bilgi, birikim ve tecrübelerini arttırdılar. Onlar gibi dünyanın başka yerinde savunma, otomotiv, uzay alanında önde gelen şirketlerde ya da farklı teknoloji şirketlerinde çalışan insanlar, onlar da sizler gibi bizler gibi insanlar. Bir insanın yapabildiği bir şeyi mutlaka başka bir insan yapabilir, yeter ki gerekli azmi ve onun koşullarını yerine getirebilecek şartlar için yeterince emek sarf edilmiş olsun."
"Teknolojinin ilerletilmesi ve geliştirilmesi için insan kaynağına ihtiyaç vardır"
Görgün, üniversite eğitimi sonunda sosyal becerilerinin yanında özgür projeler geliştirebilecek öz güvenli gençlerin yetişmesinin hem kendileri hem de akademisyenler ve sanayiciler için öncelikli konu olduğunu vurgulayarak, "Bilgili, donanımlı, bilgisini ve donanımını yeni teknolojilere ve gelişimlere aktaracak enerjik insan kıymeti olmadığı sürece istediğiniz kadar yüksek teknolojiye sahip olun bir kıymeti yoktur. Sürdürülebilirlik anlamında bir kıymeti yoktur. Sistem kurulur, hazırdır, her zaman örnek gösterilir ama değişen ve gelişen dünyada teknolojinin ilerletilmesi ve geliştirilmesi için yine insan kıymetine ve insan kaynağına ihtiyaç vardır." ifadesini kullandı.
FÜ Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ da ASELSAN gibi Türkiye'nin önde gelen firmalarının devletin desteği ile yerli ve milli savunma sanayi hamlesi adına çok önemli başarılara imza attığını belirterek, ASELSAN yetkililerine teşekkür etti.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?