TBMM Başkanı Şentop, Nijer Ulusal Meclis Başkanı Ouamar ile görüştü
GÜNDEMİSTANBUL (AA) TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Nijer Ulusal Meclis Başkanı Seini Ouamaru ve parlamento heyeti üyeleriyle birlikte bir görüşme gerçekleştirdi.
TBMM Başkanı Şentop, İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 16'ncı Konferansı kapsamında İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen İSİPAB İcra Komitesi'nin 46'ncı toplantısında, Nijer Ulusal Meclis Başkanı Seini Ouamaru ve parlamento heyeti üyeleriyle birlikte bir görüşme gerçekleştirdi.
Şentop, görüşmede Nijer ile Türkiye arasında uzun yıllara dayanan bir dostluk olduğunu vurguladı.
Şentop, "Sizi ve değerli parlamento üyelerini burada ağırlamaktan çok memnunuz. Türkiye'nin dönem başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği'ni olması gereken hüviyetine kavuşturmak için el birliğiyle çalışacağız. 2020 yılında gerçekleştirilen seçimin de ülkenize hayırlı olmasını diliyorum." diye konuştu.
Nijer Ulusal Meclis Başkanı Seini Ouamaru da Türkiye'de olmaktan memnuniyet duyduğunu dile getirerek, "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği'nin sizin başkanlığınızda büyük işler yapacağını biliyorum. Sizi en yakın zamanda Nijer'e bekliyorum." dedi.
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, ikili görüşmelere devam ediyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?