Suriyeli öğrenciler savaşın acısını resim yaparak unutuyor
GÜNDEMGAZİANTEP (AA) Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Suriyeli öğrenciler, okul koridorlarına yaptıkları resimlerle savaşın acısını unutmaya çalışıyor.
İslahiye ilçesindeki Pınarbaşı İlk ve Ortaokulu görsel sanatlar öğretmeni Ayşegül Gemli, bir yıl önce 4 katlı okulun koridorları ve diğer görselliği bulunan alanlara resimler çizmek amacıyla okul yönetimiyle Minik Ressamlar Projesi'ni hayata geçirdi. Yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınının başlamasıyla okullar geçici olarak yüz yüze eğitime ara verilince 9'u Suriyeli 15 öğrenciyle başlanan projeye ara verildi.
Projeye kaldığı yerden devam ettiklerini belirten Ayşegül öğretmen, gazetecilere yaptığı açıklamada, proje kapsamında resim çizimlerine ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan ve İslahiye'ye yerleşen Suriyeli öğrencilerin devam ettiklerini söyledi.
Okulda yapılan çizimlerin öğrenciler için okula gelirken daha istekli olmaları anlamını taşımasının yanı sıra eğitici, öğretici ve eğlenceli olduğunu ifade eden Gemli, "Suriyeli öğrencilerimiz resim çizerken çok mutlu oluyor. Resimleri çizerken de daha önce ülkelerinde yaşadıkları savaşın etkilerinden kurtuluyorlar. Proje kapsamında yaptığımız boyama çalışmaları bu konuda bayağı bir katkı sağladı." diye konuştu.
Okulda yaptıkları çalışmalardan mutlu olduklarını belirten 8. Sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Fatma Silo ise Türkiye'ye 8 yaşında Hama kentinden geldiğini söyledi.
Silo,Türkiye'ye teşekkür ederek, okulda görsel sanatlar öğretmenleri Ayşegül Gemli ile okulun dört katındaki koridorlarda eğitici öğretici resimler yaptıklarını anlattı.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?