SOCAR MARİNE, uluslararası denizcilik yakıtlarında pazar lideri oldu
EKONOMİSOCAR MARİNE Deniz Satışları Direktörü Zeki Tarakçı: 2020 itibarıyla iç piyasa denizcilik sektöründe de faaliyete başlıyoruz Yurt içi yük ve yolcu taşıması yapan denizcilik şirketlerinin, turizm teknelerinin ve balıkçıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek hizmet ve rekabetçi yaklaşımımızla iç piyasa denizcilik sektöründe de fark yaratacağımıza inancımız çok yüksek
İSTANBUL (AA) SOCAR Türkiye'nin yatırımlarına paralel olarak büyüyen markası SOCAR MARİNE, geçen yıl 600 bin tonluk satışla uluslararası denizcilik yakıtlarında sektör lideri oldu.
Şirketten konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, SOCAR MARİNE 2013'te sektörde faaliyet göstermeye başladı.
Türk boğazlarından transit geçen ve Türkiye limanlarında operasyonlarını yapıp yurt dışına çıkış ya da ülkeye giriş yapan gemilere 600 bin ton satış gerçekleştiren SOCAR MARİNE, geçen yıl bu satış hacmiyle uluslararası denizcilik yakıtlarında sektörde ilk sırada yer aldı. Şirketin pazardaki payı yüzde 25'in üzerine çıktı.
Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen SOCAR MARİNE Deniz Satışları Direktörü Zeki Tarakçı, sektörde genç bir oyuncu olmalarına rağmen üstün ürün ve hizmet kalitesi anlayışıyla hareket ettiklerini ifade etti. Tarakçı, şunları kaydetti:
"Müşterilerimizi ve onların ihtiyaçlarını odağımızda tuttuğumuz yaklaşımımızla kısa sürede uluslararası denizcilik yakıt alanında liderliği yakaladık. Bugün Türkiye'nin Karadeniz, Marmara Denizi, Ege ve Akdeniz bölgelerinin tamamındaki fiziksel ikmallerimizin yanı sıra Cebelitarık'tan Singapur'a, Rotterdam'dan Güney Afrika'ya kadar tüm uluslararası limanlarda gerçekleştirdiğimiz ikmallerimizle SOCAR MARİNE markasının uluslararası arenadaki varlığını her geçen gün daha yüksek seviyelere taşıyoruz. Geldiğimiz bu güçlü noktada, 2020 itibarıyla iç piyasa denizcilik sektöründe de faaliyete başlıyoruz. Bu sayede yurt içi yük ve yolcu taşıması yapan denizcilik şirketlerinin, turizm teknelerinin ve balıkçıların ihtiyaçlarına cevap verebilecek hizmet ve rekabetçi yaklaşımımızla iç piyasa denizcilik sektöründe de fark yaratacağımıza inancımız çok yüksek."
İlginizi Çekebilir
Türkiye, Bilgisayarlı Transit Sisteminin yeni fazına geçti
Ticaret Bakanlığı, gümrük sistemlerinde ulusal ve ortak transit işlemlerinde kullanan "AB-Entegre NCTS Faz 5" uygulamasına geçildiğini duyurdu. Yeni güncelleme uluslararası ticareti destekleyen, verimli ve güvenilir bir transit sistemi oluşturmayı hedefliyor.
Gelecek yıl artık enflasyondan bahsetmeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Gelecek yılın özellikle ortalarına, sonbahar dönemlerine geldiğimizde büyük oranda artık enflasyondan bahsetmeyeceğiz" dedi.
TÜFE ekimde aylık yüzde 2,51 arttı
Özel kapsamlı TÜFE ekimde aylık yüzde 2,51 arttı Mevsim etkilerinden arındırılmış özel kapsamlı Tüketici Fiyatları Endeksi (TÜFE) ekimde bir önceki aya göre yüzde 2,51 artış gösterdi.
Merkez Bankası rezervlerinde yeni rekor
TCMB'nin toplam rezervleri, 25 Ekim haftasında bir önceki haftaya göre 33 milyon dolar artarak 159 milyar 398 milyon dolarla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.