Sivas’ta lise öğrencileri görme engelliler için ”kitaplara ses verdi”
GÜNDEM
SİVAS (AA) Sivas'ın Şarkışla ilçesinde lise öğrencileri, görme engelliler için kitapları sesli ortama aktardı.
Nene Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Bölümü öğrencileri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde farkındalık oluşturmak amacıyla öğretmenleri Fatma Köten rehberliğinde Sesli Kitap Projesi'ni hayata geçirdi.
Görme engelli çocuklar için hikaye kitapları okuyan öğrenciler, bunları kayıt altına alarak ilçe kütüphanesine teslim edildi.
Öğrencilerden Buket Yılmaz, AA muhabirine, görme engellilerin kitap okumalarını kolaylaştıracak bir çalışma yaptıklarını söyledi.
Görme engelli çocuklara kitap sevgisini aşılamayı amaçladıklarını belirten Yılmaz, "Bu tarz çalışmalarımız ve faaliyetlerimiz devam ediyor. İşitme engelliler için de 'şeffaf maske' tasarladık." dedi.
Hazal Ocak ise çocuklara kitap sevgisini aşılamak ve sosyal farkındalık oluşturmak amacıyla çalışmayı yaptıklarını dile getirdi.
Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alan Şefi Fatma Köten de yetersizlik türleri ve kaynaştırma dersi kapsamında farklı bir projeye imza attıklarını ifade etti.
Sosyal farkındalık oluşturmak istediklerini dile getiren Köten, "Bu bağlamda çocuk kitapları okumaya karar verdik. Öğrencilerimiz kitapları sesli okuyarak kayıt altına aldılar. Yapılan bu kayıtları toparladık ve ilçe kütüphanemize hediye ettik. Başta kendi öğrencilerimizle böyle bir sosyal farkındalık oluşturduğumuz için çok mutluyum. Emeği geçen ve destek veren herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
Köten, öğrencilerin çocuklar için yazılmış 9 kitabı seslendirdiklerini sözlerine ekledi.
Okul Müdürü Abdüssamet Atalay ise projede emeği geçenlere teşekkür etti.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Ergen de tüm insanların dünyadan eşit oranda faydalanmasını arzuladıklarını belirtti.
Görme engellilerin kitap okumalarına kolaylık sağlamak adına önemli bir çalışmanın hayata geçirildiğini vurgulayan Ergen, "Umudumuz tüm dünyada, bütün insanlığın aynı haklara sahip olarak, güzel bir hayat sürmesidir." dedi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?