Sivas’ta hastanelerde Kovid19 tedavisi gören hasta kalmadı
SAĞLIK
SİVAS (AA) Sivas'ta 76 yaşındaki Nihat Batur'un, Kovid19 tedavisi gördüğü Numune Hastanesi Çok Amaçlı Geriatri Merkezinden (ÇAGEM) taburcu edilmesiyle kentte bu hastalıktan hastanede yatan hasta kalmadı.
Yaklaşık bir hafta önce Kovid19'a yakalanan ve KOAH hastası da olan Batur, ÇAGEM'de tedavi görmeye başladı.
Salgın döneminde Kovid19 hastalarının tedavi gördüğü merkezde, doktor ve hemşirelerin yoğun gayretleriyle sağlığına kavuşan hasta taburcu edildi.
Batur, hastanede gazetecilere, hastalığı atlattığı için çok mutlu olduğunu belirterek, "Kovid19'a nasıl yakalandığımı hatırlamıyorum. Sağlık Bakanımızdan, buradaki doktor ve hemşirelerimizden Allah razı olsun. Hepsi de benimle çok iyi ilgilendi. Bu hastalık inşallah bir daha gelmez. Ülkemizden, Müslüman aleminden, tüm dünyadan inşallah silinip gider." dedi.
"Zorlu süreçlerden geçtik"
Sivas Numune Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uzman Dr. Rağıp Sarıismailoğlu ise yaklaşık 2 yıl önce salgınla tanıştıklarını dile getirerek, "Bu süre boyunca hem halkımız hem de sağlık çalışanları olarak zorlu süreçlerden geçtik. Çok özverili bir şekilde çalıştık ama artık çok yorulduk. Bugün de inşallah Sivas'ta son hastamızı şifayla taburcu ediyoruz. Aşılarımızı ihmal etmeyelim, aşı dozlarımızı tamamlayalım. İnşallah bu kötü günleri bundan sonra bir daha yaşamamayı ümit ediyoruz." diye konuştu.
Kentte ÇAGEM binasının Kovid19 döneminde salgın hastanesi olarak hizmet verdiğine dikkati çeken Sarıismailoğlu, "Yaklaşık 60 bin Kovid19 hastasının tedavisini başarıyla tamamladık. Tabii ki kaybettiğimiz hastalarımız da oldu ama Sivas'ın pandemi yükünü elimizden geldiğince kaldırmaya çalıştık." ifadelerini kullandı.
Merkezde 2 yıldır Kovid19 hastalarının tedavisiyle ilgilenen hemşirelerden Esra Ünal da psikolojik olarak çok yıprandıklarını ancak son hastanın taburcu edilmesiyle rahatladıklarını ve çok mutlu olduklarını kaydetti.
Batur'un taburcu edilmesiyle kentte hastanede yatarak tedavi gören Kovid19 hastası kalmadığı öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Her 10 kişiden biri KOAH
Dünyadaki en yaygın sağlık sorunlarından biri de KOAH… Öyle ki her 10 kişiden birinde görülüyor. Hastalıktan korunmanın başlıca yolu ise sigaradan uzak durmaktan geçiyor.
Sağlık sistemimizi lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız
Sağlık Bakanı Memişoğlu, "Özel hastanelere ilişkin denetimler aralıksız devam ederken özel sağlık kurumlarına ilişkin yapısal reformlar da bakanlığımızın gündemindedir. Bütün dünyanın takdir ettiği sağlık sistemimizi, kişisel çıkarları ve maddi menfaatleri için lekelemeye çalışanlara göz açtırmayacağız" dedi.
Dünyanın ilk akciğer kanseri aşısı denemeleri yedi ülkede başlatıldı
Dünyanın ilk mRNA akciğer kanseri aşısı, Türkiye'nin de dahil olduğu 7 ülkedeki hastalar üzerinde denenmeye başladı. Uzmanlar, bu aşının binlerce hayatı kurtarma potansiyelini "çığır açıcı" olarak nitelendiriyor.
30'u yerli 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan düzenlemeyle 30'u yerli üretim olmak üzere 39 ilaç daha geri ödeme listesine alındı.