Savaştan kaçan Ukraynalı kadın ve çocuklar, Bosna Hersek’e ulaştı
GÜNDEM
SARAYBOSNA (AA) Rusya'nın ülkelerine saldırması sonrası evlerini terk etmek zorunda kalan 50 Ukrayna vatandaşı, Bosna Hersek’in Medjugorje şehrine vardı.
Kızılhaç yetkililerince karşılanan Ukrayna vatandaşı 30 çocuk ve 20 kadın, Kovid19 testlerinin yapılmasının ardından Medjugorje’de farklı evlere yerleştirildi.
Medjugorjeli vatandaşlarca misafirperverlikle karşılanan Ukraynalı Olena ve Ajlina, Ukrayna’da yaşananlarla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulundu.
Bosna’ya şahsi araçlarıyla geldiklerini belirten Olena, şunları söyledi:
"Ajlina daha önce Medjugorje’ye defalarca geldi. Burada arkadaşlar edindi. Arkadaşlarından yardım teklifini alınca düşünmeden yola çıktık. Bize gösterilen misafirperverliğe rağmen burada geçici olarak bulunuyoruz. Amacımız bir Avrupa ülkesine gidebilmek. Çocuklarımızın okullarına devam etmesini ve sağlık sigortalarının olmasını istiyoruz."
"Umarım kahraman askerlerimiz ülkemizi korumayı başarabilir"
Eşlerini ve erkek kardeşlerini Ukrayna’yı korumak için geride bıraktıklarını vurgulayan Ajlina da şunları kaydetti:
"Ukrayna’nın İvanoFrankivsk şehrinde yaşıyorduk. Evimiz havalimanına çok yakındı ve havalimanı, Ruslar tarafından bombardımana uğradı. Yaşananlar çok korkutucuydu, bu olayın ardından kaçmaya karar verdik. Harkiv ve Mariupol şehirlerindeki saldırılar, başkent Kiev’e göre daha ağır ve ürkütücü. İnsanlar ülkenin doğusundan batısına doğru kaçış içerisinde. Umarım kahraman askerlerimiz ülkemizi korumayı başarabilir. Yaşasın Ukrayna ve Ukrayna halkı."
Medjugorje’ye dün gece yetişen diğer Ukrayna vatandaşlarını da ziyaret edeceklerini belirten Olena ve Ajlina, bugün Ukraynalıları taşıyan bir otobüsün daha varacağı bilgisini paylaştı.
Kızılhaç Sözcüsü İndira Krijestorac, Medjugorje'ye yetişen Ukrayna vatandaşlarına insani yardımların yapıldığının, sıcak evlere yerleştirildiğinin, maddi ve manevi tüm yardımların sağlandığının altını çizdi.
İlginizi Çekebilir
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?
Yetkisiz çakar ve ruhsatsız silaha cezalar arttırıldı
Yetkisiz çakar kullanımına ve ateşli silahlara yönelik cezaların artırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.
Cumhur İttifakı'nda görüş ayrılığı yok
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Cumhur İttifakı Türkiye Cumhuriyeti'dir, Türk milletinin özüdür. Yedi düvel topuyla tüfeğiyle üzerimize gelse bile ilke ve irademizden milim taviz vermedik, vermeyeceğiz" dedi.