Salgınla geçen eğitim yılı ”Birlikte Başardık” sloganıyla çekilen belgesel filmle ekrana taşındı
GÜNDEMMaltepe Üniversitesince hazırlanan ve Türkiye’nin dört bir yanında tarlada, kentte, sokakta, evde eğitimine devam etmeye çalışan öğrenci, veli ve öğretmenlerin kamera karşısına geçerek yaşadıklarını anlattıkları film, Kovid19 salgınıyla geçen üç eğitim döneminin fotoğrafını çekiyor Rektör Prof. Dr. Şahin Karasar: ”Eğitim sistemi pandemi sürecinde hem kendisini ispat hem de eksiklerini görebilme fırsatı buldu. Elbette zorlandık, aksaklıklar oldu ama el birliğiyle iyi niyetle çabayla azimle aştık”
İSTANBUL (AA) Maltepe Üniversitesi, yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınıyla geçen eğitim yılının hikayesini, "Birlikte Başardık" sloganıyla çekilen "Pandemi ve Uzaktan Eğitim" belgeseliyle ekrana taşıdı.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Birleşmiş Milletler'in (BM) hazırladığı pandemi raporunda, dünya çapında salgından etkilenen öğrenci oranının yüzde 94 olduğu, bunun 1,58 milyar çocuk ve gence denk geldiği bilgisi yer aldı.
Eğitime ara verilmesi kararının hemen ardından Milli Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu, tüm seviyelerdeki sınıf ve okullara yönelik canlı ders için düğmeye bastı. Kısa zamanda EBA, Türkiye'de en çok ziyaret edilen 10'uncu, dünyada ise 3'üncü eğitim sitesi oldu. Üniversitelerin tamamı da uzaktan eğitime geçti ve 8 milyonu aşkın öğrenci kesintisiz eğitim aldı.
Maltepe Üniversitesi de salgınla geçen bu zorlu yolculuğu, "Birlikte Başardık" sloganıyla hazırladığı belgesel filmle ekrana taşıdı. Hayata geçirilen filmle Türkiye'nin uzaktan eğitim hikayesindeki kahramanların seslerini duyurmalarının sağlanması amaçlanıyor.
Türkiye'nin dört bir yanında tarlada, kentte, sokakta, evde eğitimine devam etmeye çalışan öğrenci, veli ve öğretmenlerin kamera karşısına geçerek yaşadıklarını anlattıkları film, pandemiyle geçen üç eğitim döneminin fotoğrafını çekiyor.
Tamamı gerçek hikayelerden ve röportajlardan oluşan belgesel film için Van'dan İzmir'e, Erzincan'dan İstanbul'a Türkiye'nin dört bir yanı karış karış dolaşıldı, 7'den 70'e, öğretmeninden öğrencisine eğitim halkasının her kademesine mikrofon uzatıldı.
"Eğitim sistemi hem kendisini ispat hem de eksiklerini görebilme fırsatı buldu"
Açıklamada görüşlerine yer verilen Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şahin Karasar, Türkiye'nin uzaktan eğitim mucizesini anlatan belgesel filmin; yaşanan zorlukları, emeği, sabrı, gülmeyi, ağlamayı, yorulmayı, ama asla pes etmemeyi anlattığını belirterek, "Pandemi sürecinde eğitimin sürmesi çok önemliydi. Kendi hikayemizi yazdık." ifadesini kullandı.
Uzaktan eğitimin pandemi şartları nedeniyle mecburiyetten tercih edildiğini ancak en iyi haliyle icra edildiğini aktaran Prof. Dr. Karasar, şunları kaydetti:
"Eğitim sistemi pandemi sürecinde hem kendisini ispat hem de eksiklerini görebilme fırsatı buldu. Elbette zorlandık, aksaklıklar oldu ama el birliğiyle iyi niyetle çabayla azimle aştık. Eksikler elbette var, hiçbir sistem mükemmel değildir ancak önemli olan bunun farkında olmak, çözümleri üretmeye çalışmak. Bu nedenle 'Birlikte Başardık' sloganıyla ekranlara taşıdığımız filmimiz ile bu süreci sayelerinde atlattığımız başta tüm öğrencilerimize ama en çok öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyor, emeklerine ve sabırlarına selam gönderiyoruz."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?