Sabiha Gökçen Havalimanında ikinci pist yıl sonunda açılacak
GÜNDEM2015 yılında yapımına başlanan ikinci pist, bu yılın sonunda hizmete girecek İkinci pistin hizmete girmesiyle mevcut pist bakıma girecek. Mevcut pistin bakımının tamamlanmasının ardından paralel olarak iki pistin aynı anda hizmete girmesi ile Sabiha Gökçen Havalimanında saatlik iniş ve kalkış kapasitesi 40tan 80e ulaşacak
İSTANBUL (AA) Sabiha Gökçen Havalimanı'nda 2015 yılında yapımına başlanan ikinci pistin, bu yılın sonunda hizmete gireceği bildirildi.
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden (DHMİ) alınan bilgilere göre, İstanbul'un şehir havalimanı olan Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda mevcut piste paralel inşa edilen 3 bin 500 metre uzunluğundaki ikinci pistin yapımında sona gelindi.
İkinci pistin ilk etabı kapsamında Kemikli Dere Tüneli, TEM Bağlantı Yolu Tüneli ve Güney Lonca Tüneli inşaatı bitti. İkinci etap çalışmaları kapsamında inşa edilen ikinci pist ve taksi yollarının dolgu çalışmaları devam ediyor.
Sabiha Gökçen Havalimanı İkinci Pist çalışmalarının ilk etabının yüzde 98'i tamamlandı ve ikinci etabı ise yüzde 67 seviyesine geldi. İkinci pist, 2019 yılının sonunda hizmete girecek.
''İkinci pist ile yıllık 65 milyon yolcu hedefleniyor''
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pistin yıl sonunda hizmete girmesi ile mevcut pist bakıma girecek. Mevcut pistin bakımının tamamlanmasının ardından paralel olarak iki pistin aynı anda hizmete girmesi ile Sabiha Gökçen Havalimanı'nda saatlik iniş ve kalkış kapasitesi 40'tan 80'e ulaşacak. 2020 yılının sonunda hizmete açılacak yeni terminal binası ve iki pistin aynı anda hizmete girmesiyle mevcut kapasitenin 65 milyona çıkması hedefleniyor.
Havalimanının mevcut uçak park pozisyonuna ek olarak 94 ek uçak park pozisyonu hizmete girecek. Ayrıca ikinci pist ile birlikte yeni idari bina, nizamiye binası, apron hizmet binası, itfaiye binası, hava trafik kontrol binası hizmete alınacak.
"30 milyon metreküp kaya dolgu yapılacak"
Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ikinci pist çalışmaları kapsamında, mevcut pistin kot farkından kaynaklanan çukurlara 30 milyon metreküp kaya dolgu, 2 milyon 750 bin metreküp kırmataş dolgu, 1 milyon 650 bin metrekareye zayıf beton kaplama, 1 milyon 800 bin metrekareye kaliteli beton kaplama yapılacak.
İkinci pistin toplam uzunluğu 3 bin 500 metre olacak. Ayrıca ikinci pistin yanında 3 paralel taksi yolu, bir bağlantı taksi yolu, 10 yüksek sürat taksi yolu, 1 orta apron, 1 kargo apronu ve 1 motor test apronu yer alacak.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?