Pakistan’da 16. Uluslararası Sosyal Bilimler ve 4. İpek Yolu Konferansı başladı
GÜNDEM
İSLAMABAD (AA) "Türkiye ve Pakistan arasında ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi" temasıyla yapılan 16. Uluslararası Sosyal Bilimler ve 4. İpek Yolu Konferansı, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da başladı.
Konferans, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ankara Düşünce ve Araştırma Merkezi (ADAM), İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi ve Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin (NUST) iş birliğinde düzenleniyor.
Pakistan Ulusal Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirilen konferansa, Türkiye’den ve Pakistan’dan alanında uzman isimler katılıyor.
Konferansta, TürkiyePakistan ilişkilerinin tarihi, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği fırsatları, sosyal ve kültürel ilişkiler, kalkınmada İslam ekonomisi ve maliyesinin rolü gibi konular ele alınacak.
Türkiye'den, aralarında gazeteci yazar Yusuf Kaplan ve ADAM Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bulut'un da bulunduğu 15 akademisyenin katıldığı konferanstaki sunumlar kitaplaştırılacak.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?