Muşta zorlu kış şartlarında dağcılık eğitimi
SPORTürkiye Dağcılık Federasyonunca düzenlenen Kış Gelişim Eğitimi kapsamında Türkiyenin farklı illerinden Muşa gelen yaklaşık 120 sporcu, soğuk havada çalışma yapıyor Türkiye Dağcılık Federasyonu Antrenörü Hakkı Uğur: Sporcularımıza, dağda nasıl yürümeleri gerektiğini, çığ cephelerinden nasıl geçileceğini, kendilerini nasıl güvene alacaklarını ve karda nasıl emniyet sistemleri kuracaklarını öğretiyoruz
MUŞ (AA) Türkiye Dağcılık Federasyonunca (TDF) düzenlenen "Kış Gelişim Eğitimi" kapsamında Muş'a gelen yaklaşık 120 sporcu, zorlu kış koşullarında çalışmalar gerçekleştiriyor.
Dağcılık eğitimlerini tamamlamak için Güzeltepe Kayak Merkezi mevkisinde kamp kuran sporcular, antrenörler eşliğinde sabah erken saatlerden itibaren çalışmalarına başlıyor.
Daha önce yaz eğitimlerini tamamlayan sporculara, kış eğitimleri kapsamında soğuk havada iglo yapma, aramakurtarma, karda iz açma ve emniyetli iniş teknikleri öğretiliyor.
TDF Antrenörü Hakkı Uğur, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz eğitimlerini tamamlayan sporculara şimdi de kış eğitimi verildiğini söyledi.
Sporculara kapsamlı eğitimler verildiğini anlatan Uğur, "Sporcularımıza, dağda nasıl yürümeleri gerektiğini, çığ cephelerinden nasıl geçileceğini, kendilerini nasıl güvene alacaklarını ve karda nasıl emniyet sistemleri kuracaklarını öğretiyoruz. Kısacası aramakurtarma ve karda nasıl hayatta kalınır, bunların hepsini öğretiyoruz." diye konuştu.
Bir haftalık eğitime katılanların, kampta kurdukları çadırlarda kaldığını ve yemeklerini de kendilerinin yaptığını dile getiren Uğur, "Kişinin kendini çadırda koruması çok önemli. Kışın neredeyse bütün gecelerde don var ve hava sıcaklığı her zaman sıfırın altındadır. Bunlardan korunmak için özel malzemeler kullanılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.
Sporculardan Ahmet Çelik ise eğitimlere katılmak için Çanakkale'den geldiğini belirterek, "Bu alanda bir hafta boyunca eğitim alacağız. Muş'ta çok güzel bir spor potansiyeli ve kar kalitesi var. Dağcılık ve kayak açısından çok güzel bir yer." ifadelerini kullandı.
Belgin Ercanlar da karın yapısının eğitim için uygun olduğunu, bu şartlarda hayatta kalmayı ve kaza anında ihtiyacı olanlara nasıl yardım edileceğini öğrendiklerini aktardı.
İlknur Oğun ise kamp süresince çadırda kalarak tüm ihtiyaçları kendilerinin karşıladığını, çığın kontrol edilmesi, çığda geçişin nasıl olacağı, karda emniyet alma, karda arkadaşlarını yukarıya çekme ve emniyetli iniş tekniklerini öğrendiklerini anlattı.
İlginizi Çekebilir
Celtic taraftarları, UEFA Şampiyonlar Ligi maçında Filistin'e destek verdi
İskoçya ekibi Celtic'in taraftarları, Slovakya temsilcisi Slovan Bratislava ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi ilk hafta maçında Filistin'e destek pankartı açtı.
Sporun birleştirici gücüne ihtiyacımız var
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sporun birleştirici gücüne ihtiyacımız var. Bu konuda tüm takımlarımızdan, yöneticilerimizden ve sporcularımızdan azami hassasiyet bekliyoruz" dedi.
Bizim Çocuklar İzlanda'yı 3-1 yendi
İzmir'de Kerem'in gecesi Bizim Çocuklar, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup 2. maçında İzlanda’yı Kerem Aktürkoğlu’nun golleriyle 3-1 mağlup etti.
Osman Aşkın Bak'tan federasyonlara mesaj
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, "Biz, Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak spor federasyonlarımıza en üst düzey imkanları sunduk. Buna rağmen; bu imkanları doğru ve verimli kullanamayan federasyonlar, bunun hesabını verecektir" dedi.