Muş’ta üniversite öğrencileri, yaptıkları kuklalarla çocuklara masalları sevdirecek
GÜNDEMMUŞ (AA) Muş Alparslan Üniversitesi (MŞÜ) Eğitim Fakültesi Okulöncesi Öğretmenliği Bölümü öğrencileri, çocukları tablet ile bilgisayar bağımlılığından uzaklaştırmak ve masalları sevdirebilmek amacıyla atık malzemelerden kukla yaptı.
MŞÜ Okulöncesi Eğitim Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Erdinç Öcal, AA muhabirine, Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen proje kapsamında tasarladıkları kuklalarla çocuk masallarını tanıtacaklarını söyledi.
Okulöncesi öğretmen adaylarıyla yeni tip koronavirüs (Kovid19) salgınından önce bazı masalları belirlediklerini anlatan Öcal, şöyle konuştu:
"Sanal dünya, tablet ve bilgisayar bağımlılığından çocukları uzaklaştırmak, masal dünyasıyla buluşturmak adına bir proje geliştirdik. Çocukların tablet, bilgisayar ve teknoloji bağımlılığının çok ileri seviyeye geldiğini gözlemledik ve çocuklara tekrar çocuk masallarını hatırlatmak istedik. Bunu geleneksel bir sanatımız olan kukla sanatıyla yapmak istedik. Öğrencilerimizle belirlediğimiz masalların karakterlerini birlikte oluşturduk ve daha sonra masallarımızı senaryolaştırdık."
Kovid19 tedbirleri nedeniyle online olarak başladıkları çalışmalar kapsamında prova yaptıklarını belirten Öcal, ilerleyen dönemlerde kuklalarla canlandırdıkları masalları çocuklarla buluşturacaklarını bildirdi.
Kuklaların atık malzemelerden yapıldığını, çocukların giymediği kıyafetlerini kullanarak kostümleri oluşturduklarını aktaran Öcal, şöyle devam etti:
"Şu anda 58 kuklamız var. Her öğrencimiz dönem sonu ödevi için bir kukla yaptı. Bir kuklanın yapımı yaklaşık 4 ay sürdü. Aylarca çalışma yürüten öğrenciler, Pamuk Prenses, Kırmızı Başlıklı Kız, Hansel ve Gretel, Keloğlan, Külkedisi, Rapunzel ve Alaaddin'in Lambası'na kadar birçok masal karakterinin kuklasını yaptı. İpli kuklalar hazırlayan öğrencilerimiz, kendi oluşturdukları veya masallardan uyarladıkları senaryoları, ipli kuklalarla çocuklara oynatacakları günü sabırsızlıkla bekliyor."
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?