Muşlu besicilerin yaylalara dönüş yolculuğu başladı
GÜNDEMMUŞ (AA) Muş'ta zorlu kış şartları nedeniyle sonbaharda hayvanlarını Güneydoğu Anadolu Bölgesindeki sıcak illere götüren besiciler, havaların ısınmasıyla kentteki yaylalara dönmeye başladı.
Sonbaharda Diyarbakır'ın Hane ilçesinde kiraladıkları yaylaya giden Muşlu besiciler, burada 6 ay kaldıktan sonra Muş yaylalarının yolunu tuttu. 20 gün süren zorlu yolculuğun ardından Üçevler Bölgesindeki yaylalara ulaşan besiciler, konaklayacakları alanlara çadır kurdu.
Besici Ebedin Özdemir, gazetecilere yaptığı açıklamada, kasım ayında 600 koyunuyla Diyarbakır'ın Hani ilçesine giderek hayvanlarına burada baktığını söyledi.
Havaların ısınmasıyla 20 günlük yolculuğun ardından Muş'a ulaştıklarını anlatan Özdemir, "Besicilik yaparak geçimimizi sağlıyoruz. Hayvancılık yapmak zor ama tek geçim kaynağımız. Bu nedenle zorluklara katlamak zorundayız. Muş'ta kışın çok fazla kar yağdığı için hayvanlarımıza yaklaşık 6 ay ot ve saman vermek zorunda kalıyoruz. Biz de hayvanlarımızı sıcak bölgelere götürüyoruz. Doğu Anadolu Bölgesi yazın hayvancılık açısından çok elverişli ancak kışın şartlar çok zor. Yolculukta geceleri dinleniyor, gündüzleri de sürekli yürüyorduk."
Çoban Arda Özdemir de Diyarbakır'da sıcaklığın artmasıyla Muş'a dönüş yaptıklarını belirterek, kentte yüksek rakımlı bazı yaylaların Mayıs ayına rağmen karla kaplı olduğunu dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?