MEB, çocuklar için "Online İnovasyon Yarışması" düzenledi
GÜNDEMMilli Eğitim Bakanlığınca 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmaya, Türkiye'nin çeşitli illerinden 5. sınıf öğrencileri katıldı Geçen yıl 139 okulda pilot uygulamayla başlatılan Bilişimle Üretim Projesi çerçevesinde gerçekleştirilen yarışmada, öğrenciler bir tasarım problemine 3 boyutlu çizimle çözüm getirdi İlk kez düzenlenen yarışmanın ödül töreni de online olarak Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla gerçekleştirildi
ANKARA (AA) Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında "Online İnovasyon Yarışması" düzenlendi.
Bakanlık yetkililerinden alınan bilgiye göre, MEB'in 20182019 eğitim öğretim yılı 2. döneminden bu yana yürüttüğü Bilişimle Üretim Pilot Projesi ile Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. 23 Nisan etkinlikleri kapsamında, projenin yürütüldüğü okullardan katılan 28 takımla "Online İnovasyon Yarışması" yapıldı.
MEB'in ilk kez online ortamda yaptığı yarışmaya, Türkiye'nin çeşitli illerindeki ortaokul 5. sınıf öğrencileri katıldı.
Prof. Dr. Selçuk Özdemir'in katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte öğrenciler, bir tasarım problemine Tinkercad üzerinden 3 boyutlu çizimle çözüm getirdi. Yarışma sırasında öğrencilerden disiplinlerarası çalışma, iş birliği, problem çözme ve dijital becerisini kullanmaları beklendi.
Online ortamda 4 saat süren yarışmanın ödül töreni de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımıyla online gerçekleştirildi. Tüm öğrencilerin ödüllendirildiği yarışmada, birinci olan takım öğrencilerinin her birine 750 liralık kültür sanat ürünleri alabilecekleri hediye çeki takdim edildi.
Bilişimle Üretim Pilot Projesi
Kodlama, akıllı cihaz tasarımı ve 3 boyutlu çizimler yapmak üzere yürütülen proje, kamu özel sektör iş birliğiyle 112 ortaokul ve 27 ilkokul olmak üzere 139 okulda devam ediyor.
"Bilişimle Üretim" pilot uygulaması, 2023 Eğitim Vizyonu'nda belirtilen "Öğrencilerimizle birlikte, kendilerine bilişimle üretim becerileri kazandırmaya yönelik kodlama ve 3D tasarım etkinlikleri yürütülecektir." hedefi doğrultusunda hayata geçiriliyor.
Bakanlığın okullara 3D yazıcı, akıllı cihaz tasarım kiti vererek desteklediği projeyi, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü yürütüyor.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?