Malezyadaki Yunus Emre Enstitütüsü Türk Kültür Merkezi açılışa hazırlanıyor
GÜNDEMTürk dili, kültürü ve sanatını tanıtacak merkezin açılışını yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yapacak Enstitü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş: YEE buradaki halkla Türkiye arasında insani bağlar kuruyor. Bunu yaparken bir taraftan Türkçe öğretimi gerçekleştiriliyor, akademik bağlar artırılıyor ve kültür sanat faaliyetleri gerçekleştiriliyor
KUALA LUMPUR (AA) Türk dili, kültürü, sanatı ve tarihini tanıtma amacını taşıyan Malezya'daki Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Türk Kültür Merkezi yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağı açılışa hazırlanıyor.
Merkezin resmi açılışını, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in daveti üzerine 1819 Aralık'ta bu ülkede düzenlenecek 2019 Kuala Lumpur Zirvesine katılacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gerçekleştirecek.
YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk kültürünün tanıtılmasında büyük bir misyon edinen YEE'nin son yıllarda dünya genelinde, Japonya'dan Balkanlar'a, ABD'den Somali'ye kadar 48 ülkede 58 kültür merkeziyle faaliyet gösterdiğini söyledi.
Malezya'daki Türk Kültür Merkezinin 2017 yılının ortalarında hizmete girdiğini, resmi açılışının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılacağı aktaran Ateş, "Bu bölgede YEE'ye çok ihtiyaç var çünkü Türkiye'ye karşı olumlu bir yaklaşım var. YEE buradaki halkla Türkiye arasında insani bağlar kuruyor. Bunu yaparken bir taraftan Türkçe öğretimi gerçekleştiriliyor, akademik bağlar artırılıyor ve kültür sanat faaliyetleri gerçekleştiriliyor. Bu faaliyetlerin tamamının amacı Türkiye ile iş yapan insan sayısını artırmak, Türkiye'nin bilinirliğini ve tanınırlığını artırmak." dedi.
Ateş, Malezya'daki 9 üniversite de Türkçe derslerinin verilmesi için protokol yaptıklarını aktararak, kültür merkezinde de düzenli olarak Türkçe dersi, sanat kursları gerçekleştirdiklerini söyledi.
Malezya halkının merkeze rahatlıkla ulaşabildiğini anlatan Ateş, "Kültür merkezimizde mutfak kültüründen tutun da edebiyat, sanat, felsefeye kadar her alanda faaliyetler gerçekleştiriliyor." dedi.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?