Lübnan Başbakanı Mikati şubatta Türkiye’yi ziyaret edecek
GÜNDEM
BEYRUT (AA) Lübnan Başbakanı Necib Mikati'nin şubat ayında resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirildi.
Lübnan Dışişleri Bakanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Dışişleri Bakanı Abdallah Buhabib, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy ile bir araya geldi.
Buhabib ile Ulusoy'un, Lübnan Başbakanı Mikati'nin beraberinde bir heyetle şubat ayı başında Türkiye'ye yapacağı ziyareti ele aldıkları kaydedildi.
Görüşmede ayrıca iki ülke arasındaki iş birliği, Türk vatandaşlarının Lübnan'ı ziyaret etmelerinin teşviki ve Lübnan tarım ürünlerinin Türkiye'ye ihracatının da masaya yatırıldığı aktarıldı.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 17 Kasım 2021'de Beyrut'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Mikati'yi iki ülke arasındaki iş birliğini görüşmek üzere Türkiye'ye davet etmişti.
Lübnan Başbakanı Mikati, göreve geldiği 10 Eylül 2021'den bu yana ilk kez Türkiye'yi ziyaret edecek.
İlginizi Çekebilir
Zap'ta kilit kapandı
Terör örgütüne "pençe" darbesi Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Bu yılın başından itibaren 2 bin 564 terörist etkisiz hale getirilmiştir. En son, kahraman Mehmetçiğin büyük özverisi ve gayretiyle artık Zap’ta da kilit kapatılmıştır" dedi.
İsrail'e hiçbir ürünün ihracatına izin vermiyoruz
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, "Filistin Ekonomi Bakanı’nın özellikle paylaştığı bilgiyi tavsiye ederim. 624 kodu İsrail’e ihracattır. 625 kodu da Filistin’e ihracattır. 624 kodlu hiçbir ürüne izin vermediğimizi söylemek isterim” dedi
Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunuyor
NATO Genel Sekreteri Rutte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya gelmeyi sabırsızlıkla beklediğini dile getirerek, "Giderek öngörülemez hale gelen bir dünyada Türkiye, İttifakımıza paha biçilmez katkılarda bulunarak güney kanadımızdaki caydırıcılığı güçlendiriyor" dedi.
Türk Dünyası Şartı kabul edildi
Ortak tarih, ortak edebiyat, ortak kültür... Türk Dünyası, gücünü Türk Devletleri Teşkilatı ile artırıyor. Türk Devletlerinin liderleri kardeşlik bağlarını güçlendirmek ve dayanışma ruhunu sürdürmek için Ortak Türk Dünyası fikrini benimsedi. Peki Türk Dünyası Şartı nedir?